Näin Kiinassa raivataan lunta itseään säästelemättä: "En tunne kiireessä nälkää, keskityn muihin asioihin"

Luminen sää on pyyhkäissyt viime päivinä Kiinan yli. Lumenraivaajat kertovat pitkistä päivistään uutistoimisto Reutersille.

Kiinan Shandongin maakunnassa pikaraitiotien kunnossapidosta vastaavat työntekijät uhmaavat kylmää säätä ja tekevät ylitöitä lumitöissä, jotta pikaraitiotiet pysyisivät vapaina ja turvallisina liikenteelle.

Weihain kaupungissa Itä-Kiinan Shandongin maakunnassa raskas lumi ja jää ovat vaikuttaneet tieliikenteeseen. Ajoneuvoja on juuttunut moottoriteille.

Rongchengin ja Wuhainin välillä liikennöivän pikaraitiotien osuus jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti jatkuvan lumisateen vuoksi lauantaina.

Pikaraitiotien kunnossapitotöiden päällikkö Zhang Hui ja hänen tiimikaverinsa siirtävät kiireesti lunta puskutraktoreilla ja kuorma-autoilla.

Päivät venyvät pitkiksi

Zhang ja muut työntekijät aloittivat työnsä jo kello kolmelta aamulla. Lunta satoi koko päivän, joten heidän työnsä jatkui iltaan saakka.

Viisi ajoneuvoa suoritti raivaustöitä useita kierroksia pitkin pikaraitiotietä.

Kuljettajille jaetaan ruokaa ja pullotettua vettä.

Lumi on saatu raivattua ja on myöhäisilta. Zhang ja hänen joukkuetoverinsa eivät ole ehtineet syödä mitään lounaan jälkeen.

– En tunne kiireessä nälkää, koska keskityn muihin asioihin, Zhang sanoo.

Zhang sanoi, että heidän odotettiin syövän päivällistä noin kello 22 ja jatkavan sen jälkeen työtään.

– Meidän on työskenneltävä, jos sataa lunta. Riippumatta siitä, kuinka myöhään työskentelemme yöllä, on meidän noustava ennen neljää varhain aamulla seuraavana päivänä. Projektipäällikkö ja minä nousisimme ensin ja pyytäisimme sitten muita nousemaan. Meidän on tehtävä niin. Jos me emme nouse, muutkin kuljettajat jäävät sänkyyn, Zhang sanoi.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat