Näin käsittelet hankalaa työtoveria

Pahantahtoinen kollega voi tehdä hallaa työilmapiirille. Cosmopolitan paljastaa, kuinka hankalista tilanteista selviää voittajana.

Hankala työkaveri voi tehdä työnteosta painajaista. Näillä vinkeillä opettelet käsittelemään vaikeaa kollegaa. Samalla keräät irtopisteitä pomoltasi.

Työkaverisi lyttää ideasi pomosi läsnä ollessa.

Tee näin:

Puolusta omaa ehdotustasi vakaasti ja pysy rauhallisena. Sano "olen kyllä miettinyt tuotakin, mutta…"

Miksi tämä toimii?

Työkaverisi ymmärtää, että sinua ei jyrätä noin vain ja pomosi ihailee sinua, koska pysyt kannassasi provosoitumatta.

Työkaverisi huomauttelee jatkuvasti, kuinka väsyneeltä tai kipeältä näytät.

Tee näin:

Kerro, että voit loistavasti. Heräsit jo aamulla kuudelta juoksulenkille ja tehdäksesi työsi ajallaan.

Miksi tämä toimii?

Sanasi viestivät, ettet välitä lainkaan siitä, mitä mieltä työkaverisi on ulkonäöstäsi ja että olet paljon kiireisempi ja kykeneväisempi kuin hän (vaikka tosiasiassa et olisikaan tehnyt muuta kuin maannut koko aamun sängyssä).

Työkaverisi ei tee omaa työpanostaan, vaan yrittää saada sinut tekemään kaiken.

Tee näin:

Sano työkaverillesi, että tiedät hänen olevan kiireinen, mutta olisi hyvä jakaa työt tasapuolisesti, jotta ette ajaudu huonoon valoon pomon silmissä.

Miksi tämä toimii?

Työkaverisi voi kokea hyökkäävänä, jos valitat että joudut tekemään kaiken yksin. Viesti menee toivottavasti perille myös miedommin. Jos työkaverisi jättää silti työt tekemättä, lähetä pomollesi projektin jälkeen postia, jossa kerrot, kuinka mielellään osallistut tulevaisuudessakin samanlaisiin tehtäviin. Kerro viestissä myös yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea projektissa teit. Hän osaa lukea kyllä lukea rivien välistä varsinaisen viestisi.

Tyokaverisi kutsuu kaikki muut toimistoltanne drinkille työpäivän jälkeen, paitsi sinua.

Tee näin:

Lähetä sähköpostia työkaverillesi, jonka kanssa olet hyvissä väleissä ja ilmoita, että lähtisit mielellään mukaan drinkille.

Miksi tämä toimii?

Pääset mukaan työporukan hauskanpitoon, ja he kutsuvat sinut mukaan seuraavankin kerran. Kun olet hurmaava ja upea ja pidät hauskaa muiden kanssa, hankala työkaverisi huomaa, että sivuuttamisesi oli sinulle vain pikkujuttu.

Työkaverisi väittää ideaasi omakseen työpalaverissa.

Tee näin:

Osallistu mukaan keskusteluun ja osoita, miten ideasta saisi vielä mahtavamman.

Miksi tämä toimii?

Jos hyökkäät työkaveriasi vastaan, pomosi voi pitää sinua hankalana. Parantamalla ideaa näytät pomosi silmissä tiimipelaajalta ja saat lisäpisteet kekseliäisyydestäsi.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: cosmopolitan.com

Kuvat: Shutterstock/Irina Zolina

Lue myös:

    Uusimmat