Näin jengisyyttäjä kitkisi järjestäytynyttä rikollisuutta: "Muiden tekemistä rikoksista kertovat pitäisi palkita lievillä tuomioilla ja suojelulla"

Näin jengisyyttäjä kitkisi järjestäytynyttä rikollisuutta 7:16

Syyttäjä Perttu Könönen vaatii Rikospaikan haastattelussa jengirikoksista kovempia tuomioita. Syyttäjän mielestä rikoksista kertovien rangaistuksia pitäisi selvästi lieventää –etenkin jos järjestäytyneen rikollisuuden vaikutus vielä kasvaa.

Katso videolta Könösen pitkä haastattelu Rikospaikassa.

Könönen on työskennellyt Helsingin syyttäjänvirastossa kymmenen vuotta järjestäytyneen rikollisuuden juttujen parissa, mutta on nyt siirtymässä muihin juttuihin.

– Suomalaisen oikeusjärjestelmän tulisi kannustaa ihmisiä puhumaan totta, Könönen sanoo. Syyttäjän mielestä oikeusjärjestelmän pitäisi voimakkaasti lieventää sellaisten rikoksen tekijöiden rangaistuksia, jotka kertovat muiden tekemistä vakavista rikoksista.

Könösen mukaan tämä tietysti edellyttäisi suojelua, koska kertojat aiheuttaisivat itselleen puheillan hengenvaaran.

– Mielestäni yhteiskunnan olisi maksettava tämä hinta. Nimenomaan vakavinta rikollisuutta koskeva tieto on useimmissa tapauksissa suhteellisen korkeilla tasoilla ja sen tiedon saaminen on hyvin vaikea, Könönen s

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat