Työnantaja ei aina ilmoita poliisille työntekijöiden rikoksista – usein syynä maineenhallinta: "Asia tulee selvitettyä pienemmin vaurioin"

7:23

Suomalaiset yritykset eivät aina ilmoita työntekijöidensä tekemistä rikoksista poliisille, vaan palkkaavat asianajajan tai muun lakimiehen selvittämään tapausta. Rikostuomion sijana seuraus onkin potkut ja sovitun korvauksen maksaminen.

Katso Rikospaikan haastattelu oheiselta videolta.

– Se on aika tavanomaista, asianajaja Kai Kotiranta sanoo Rikospaikan haastattelussa. Tyypillisesti kyse on esimerkiksi kavalluksista.

Kotirannan mukaan syynä menettelyyn on esimerkiksi yrityksen maineenhallinta tai maineriski. Keino on varteenotettava vaihtoehto, jos väärinkäytös on selvitettävissä ilman viranomaisten apua.

Keinon käyttöön houkuttaa myös nopeus. Talousrikosjuttujen tutkinta kestää.

– Tällaisessa tapauksessa asia tulee selvitettyä nopeammin ja tehokkaammin sekä pienemmin vaurion kaikkien asianosasten näkökulmasta. Siinä on puolensa.

Studiohaastattelussa puhutaan myös muun muassa talousrikosjuttujen kestosta ja siitä ovatko niiden rangaistukset kohdallaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja