KRP:n tuoretta tutkintaosaston päällikköä huolettaa rikostutkijoihin kohdistunut uhkailu – "Vanhan liiton rikolliset kunnioittivat poliisia"

9:51
Katso videolta koko Timo Kilpeläisen haastattelu. Haastattelussa puidaan myös Anom-huumetutkintaa ja sitä, mitä poliisin turvallisuusympäristön muutos oikein tarkoittaa.

Viranomaisvastaisuus huolettaa keskusrikospoliisin tuoretta tutkintatoimiston päällikkö Timo Kilpeläistä. Hän kertoi keskiviikkoillan Rikospaikassa, että taustalla ovat esimerkiksi ulkomaiset rikollisryhmittymät.

Kilpeläisen haastattelun voi katsoa jutun videosta.

Kuukauden KRP:ssä työskennellyt Kilpeläinen on aiemmin ollut Espoon poliisissa, suojelupoliisissa ja poliisihallituksessa. Nyt tehtävä on enemmän operatiivinen.

– Niin sanotut vanhan liiton rikolliset kunnioittivat poliisia, mutta tänä päivänä toimijakenttään on tullut ulkomaalaistaustaisia rikollisryhmiä ja ryhmittymiä ja tällainen poliisi- ja laajempikin yhteiskuntavastaisuus näkyy.

– Se ilmenee esimerkiksi siinä, kun esitutkinnat päättyvät, ja jopa niiden aikana, niin poliisiin kuin syyttäjiin saatetaan kohdistaa erilaista uhkailua ja vaikuttamisyrityksiä. Tämä huolettaa todella paljon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja