Näin järjestät onnistuneet vaihtobileet – säännöt kirkkaiksi

Vaihtobileiden suosio on kasvussa, mutta käytänteet eivät vielä vakiintuneita. Yksinkertaisilla ohjenuorilla bileistä saa ikimuistoisen onnistuneet. Kukaties ne muuttuvat ystäväporukan vuosittaiseksi perinteeksi.

Ennen kuin lähetät kutsut vaihtobileisiin, tee toimintasuunnitelma. Sen avulla bileet sujuvat mallikkaasti ja kaikki vieraat voivat nauttia olostaan.

Harkitse huolella, kenet kutsut

Jos tarkoituksena on vaihtaa nimenomaan vaatteita, bileiden anti voi jäädä laihaksi, jos osallistujat ovat aivan erikokoisia. Tämä ei tietenkään päde, jos bileissä vaihdellaan vaatteiden lisäksi muutakin tavaraa tai esimerkiksi lastenvaatteita.

Huonolaatuiset rytkyt eivät kiinnosta

Bileisiin on aivan turha rahdata tavaroita, jotka jo repsottavat kovan käytön jäljiltä tai vaatteita, jotka eivät ole hyväkuntoisia. Jos tavarasi on kirjaimellisesti roska, siitä tuskin tulee kenenkään muunkaan aarre. Kunnioita siis kanssaosallistujia hyvälaatuisilla tavaroilla ja muistuta tästä säännöstä myös muita osallistujia.

Kirjoita säännöt

Kerro osallistujille bileiden nyrkkisäännöistä. Olisiko viisasta, että kaikki toisivat suurin piirtein saman määrän tavaraa? Ei liene reilua, että yksi tuo kaksi kassillista vaatteita ja toinen kaksi vaatekappaletta. Tavaroiden valitsemisessa kannattaa myös olla reilu. Ei ole kovin mukavaa, jos ensimmäinen penkoja vie kaikki parhaat päältä. Ehkä jokainen saa valita vain yhden tavaran per kierros.

Asettele kauniisti

Vaatekasan penkominen muistuttaa kirpputorikaaosta eivätkä kaikki pidä sellaisesta. Parasta olisikin, että vaatteet ja muut tavarat olisivat kauniisti esillä. Jos mahdollisuudet ovat rajalliset, vaatteet voi viikata kauniisti sängylle. Muussa tapauksessa esimerkiksi vaaterekit ja esittelypöydät ovat hyvä idea.

Luo juhlantuntua

Vaihtobileet voivat olla nimensä mukaisesti juhlat. Tunnelma kohoaa kattoon, kun tarjoat vieraille viiniä ja naposteltavaa. Mikset järjestäisi juhlia vaikka perjantaina 29.11., jolloin vietetään Älä osta mitään -päivää? Vaihtobileet tarjoavat erinomaisen alustan viettää aikaa ystävien kanssa rennon seurustelun ja hauskanpidon merkeissä.

Lahjoita ylimääräiset tavarat

Kukaan ei halua viedä ylimääräisiä tavaroita takaisin kotiin, joten ne on parasta lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai kierrättää muilla tavoin. Tehkää yhdessä kävelyreissu lähimmälle kierrätyslaatikoille tai sopikaa kierrätyksestä muuten. Bileiden järjestäjä voi toki ilmoittautua järjestäjän ominaisuudessaan vapaaehtoiseksi.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat