Näin Jari-Matti Latvala pärjäsi MM-kuskeille – koettaa pitää innostuksen kurissa: "Ei saa tehdä sellaista päätöstä"

Jari-Matti Latvalalle sydämentykytyksiä Suomen MM-rallin shakedownilla: "Pikku tilanne" 2:00
Jari-Matti Latvalan auto kävi irti testierikoiskokeen ensimmäisellä vedolla.

Rally1-auton rattiin Suomen MM-osakilpailussa hyppäävä Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala aikoo kasvattaa maltillisesti vauhtiaan kisan edetessä.

Latvala oli torstaiaamun ensimmäisellä testivedolla 6,6 sekuntia kärkeä hitaampi. Kun Rannankylän vajaan 4,5 kilometrin shakedown ajettiin päivällä kolmannen kerran, oli Latvala hiipinyt 4,5 sekunnin päähän kärkiajasta.

Päivän ensimmäisellä pyyhkäisyllä Latvalan ajolinja oli painua kostealla tiellä turhan leveäksi, mutta ex-huippukuskilla ja hänen kartanlukijallaan Juho Hännisellä oli hymy kasvoilla maalin tultaessa.

– Tärkeintä oli se, että se ei ollut pumppaamista. Siinä oli sellaista menemisen meininkiä, mutta homma oli kontrollissa, Latvala analysoi ajoaan ennen kisan aloitusta torstai-iltana Harjun yleisöerikoiskokeelta.

Shakedownin penkat pullistelivat rallikansaa ja autoja oli Latvalankin silmään ennätyksellisen paljon teiden varsilla. Nyt hän pyrkii vain pitämään oman intonsa kurissa.

– Me emme ole täällä näyttämässä taitojamme. Meillä ura on ammattilaisena jo käyty läpi, ja nyt ollaan ottamassa oppia irti Rally1:stä ja nauttimassa hienosta kilpailusta kotiyleisön edessä, Latvala vakuutti.

– Totta kai se fiilis helposti kasvaa, että haluaisi alkaa ajaa kovempaa, koska kotiyleisön tuki nostattaa. Sitten pitää vain pitää se mielessä, että antaa vauhdin nousta luonnollisesti. Ei saa tehdä sellaista päätöstä, että nyt ”mä ryhdyn hyökkäämään”.

Videolla lisää Latvalan kommentteja alkavasta Suomen MM-rallista ja ensimmäisestä totisesta ajopäivästään Rally1-autolla.

Jari-Matti Latvalalla heti ohjelmaa: "Meinasin pyörähtää!" 1:53

OSALLISTU! Oletko paikalla Jyväskylän MM-rallissa ja sait kuvattua jotain mielenkiintoista? Lähetä uutiskuva tai video osoitteessa www.mtvuutiset.fi/lukijankuvat TAI WhatsAppissa suoraan numeroon 0405785504. Parhaat otokset julkaistaan MTV Uutisten verkkosivuilla ja C Moren rallilähetyksissä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat