Mainos

Näin Imatran ammuskelu tapahtui – Poliisi: "Paniikissa olevia ihmisiä oli paljon"

13:26

Imatralla yöllä tapahtunutta ammuskelua tutkitaan kolmena murhana, kertoi tutkinnanjohtaja Saku Tielinen tiedotustilaisuudessa.

Murha täsmentyi rikosnimikkeeksi tekotavan ja mahdollisien suunnitelmallisuuden vuoksi. Epäilty oli tullut paikalle autolla kiväärin kanssa, joten poliisi uskoo tämän tulleen suunnitelmallisesti Imatran keskustaan.

– Jokin surmaamistarkoitus on siis ollut, tutkinnanjohtaja toteaa.

Ajoi paikalle, otti aseen ja ampui uhrit

Tämän hetkisten tietojen mukaan epäilty ei tuntenut uhreja, ja he valikoituivat kohteiksi sattumalta. Ei ole poliisin mukaan viitteitä, että tekoon liittyisi poliittisia tai ääriajatteluun liittyviä ajatuksia. Uhreista yksi oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi toimittajia. Tämän hetkisten tietojen mukaan mies ampui 4–5 laukaista, joista osa uhreja päähän.

Mies ajoi paikalle poliisin tietojen mukaan omalla autollaan, nousi autosta, otti takakontista metsästyskiväärin ja ampui ravintolasta poistuneet naiset.

– Paniikissa olevia ihmisiä oli paljon, kuvaili kenttäjohtaja Matti Hirvonen tiedotustilaisuudessa tilannetta poliisin saapuessa paikalle.

Ase luvallinen metsästyskivääri

Poliisi saapui tutkinnanjohtaja Tielisen mukaan paikalle nopeasti. Sivulliset osoittivat epäillyn tekijän poliisille, joka otti tämän kiinni. Vuonna 1993 syntynyt paikkakuntalainen suomalaismies ei yrittänyt paeta tai tehnyt vastarintaa.

Epäillyllä on aiempaa rikoshistoriaa, myös väkivaltarikoksista. Puhalluskokeen perusteella hän ei ollut alkoholin vaikutuksen alaisena, mutta häneltä on otettu verikoe mahdollisen päihtymyksen selvittämiseksi.

Epäilty on poliisin mukaan ollut yhteistyöhaluinen, ja poliisi tulee kuulustelemaan häntä tämän päivän aikana. Rikospaikalla tutkinta on päättynyt, ja tutkinta jatkuu silminnäkijöiden kuulustelulla ja valvontakameranauhojen tutkimisella.

Käytetyksi epäilty ase löytyi auton takakontista. Ase oli luvallinen, muttei kuulunut epäillylle. Poliisilla on epäily miten ase on saatu haltuun, muttei kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.

Viitteitä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ei tämän hetken tietojen mukaan ole, eikä tekoon tämän hetken tietojen mukaan liity muita henkilöitä. Miestä tullaan poliisin mukaan esittämään vangittavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.