Mainos

Myös ministerit osallistuvat: Luopuvat viikon palkastaan

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi juuri tiedotustilaisuudessa, että budjettiriihessä on päätetty laskea parempiosaisten osalta solidaarisuusveron rajaa vähän alaspäin. Solidaarisuusveron alaraja laskee niin, että se koskee yli 72 300 euroa tienaavia. Ylempi pääomaverokanta nousee yhdellä prosenttiyksiköllä.  

Myös eläkeläisten asumistuen leikkausta lievennetään yhteensä 30 miljoonalla. Huojennuksen mallia valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä. 

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) puolestaan kertoo, että valtion menot vähenevät ensi vuonna 800 miljoonaa euroa. Budjetti on suuruudeltaan 54,1 miljardia. Velka kasvaa 5 miljardia euroa vuodessa.  

Viikon palkka pois

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan myös ministerit osallistuvat talkoisiin. Budjettiriihen kuluessa on päätetty, että he luopuvat viikon palkasta.

– Se tekee tällä tulotasolla noin 3000 euroa.

Pääministeri Sipilä sanoi tiedotustilaisuuden aluksi, että pitkään jatkunut heikko tilanne näkyy verokertymässä ja työllisyydessä. Kasvunäkymä vuonna 2015 on nollan tietämissä ja tulevaisuuskaan ei ole valoisa.

– Tarvitaan kaikki hallitusohjelmnan toimet. Säästöjen lisäksi tarvitaan myös rakenteelliset uudistukset. Ne täytyy tehdä jo nyt syksyllä, jotta velaksi eläminen loppuu viimeistään 2021, Sipilä sanoo.

– Otamme joka päivä, vappuna ja jouluna, velkaa 14 miljoonaa. Sellainen on kestämätöntä, eikä voi jatkua, Soini sanoo. 

Soini myös lupasi, että teiden kuntoon ja tie-infraan aiotaan satsata voimakkaasti.

Pääministerin mukaan maahanmuuttokeskustelu on vielä kesken ja tulokset esitellään huomenna. Keskustelua käytiin budjettiriihen yhteydessä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.