Näin huikean summan tienasi Björn Wahlroos – maksoi Suomeen miljoonaverot

1:20

Tunnetuista suomalaisista yritysjohtajista kovatuloisin on muun muassa Sampo-konsernin ja Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Hän tienasi vuonna 2016 ansiotuloina 573 113 euroa ja pääomatuloina jättimäiset 21 714 240 euroa. Veroja ”Nalle” maksoi yhteensä 7 694 381 euroa.

Wahlroos on pitänyt jo vuosia kirjojaan Tukholmassa, mutta maksaa edelleen veroja Suomeen. Wahlroos kommentoi asiaa Helsingin Sanomille niin, että kyse on osinkojen lähdeveroista ja lisäksi joukossa on "yhtä ja toista muuta."

HS:n mukaan Suomesta pois muuttanutta voi pitää verovelvollisena vielä kolme vuotta sen jälkeen, kun henkilö on muuttanut pois maasta. Tämä edellyttää sitä, että henkilöllä on merkittäviä siteitä Suomeen. 

Wahlroosin tuloille kalpenee hissiyhtiö Koneen perustajasukuun kuuluva ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, jonka ansiotulot olivat 1 096 535 euroa ja pääomatulot 1 849 523.

Tässä sarjassa kaivosyhtiö Talvivaaran entinen hallituksen puheenjohtaja Pekka Perä on lähes keppikerjäläinen: ansiotuloja 291 873 euroja, eikä lainkaan pääomatuloja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja