Näin hoidat kuivaa mutta rasvoittuvaa ihoa

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, kuinka rasvoittuvaa mutta kuivaa ihoa hoidetaan, miten vaaleita hiuksia voi piristää ja kannattaako toisen ihmisen ripsiväriä käyttää.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Finnit jättivät jälkensä ihoon

Hei! Olen 15-vuotias ja ihoni on sekaiho. Otsallani on kuitenkin vain muutamia finnejä, mutta mustapäitä on leuassa ja juuri kulmakarvojen välissä on myös suurehkoja ihohuokosia. Entisten finnien jäljiltä leukaani ja poskiluitteni kohdalle on jäänyt kuivia kohtia. Iho on punoittavaa, eikä lähde millään pois vaikka olen kokeillut eri aineita ja käyttänyt niihin hyvin paljon rahaa. Mikä siis avuksi?

Riian vastaus:

Hei! Suosittelen sinua varaaman ajan kosmetologilta ihonpuhdistukseen. Perusteellinen puhdistus ammattilaisen pakeilla tekisi nyt ihollesi hyvää. Saat ammattilaiselta hoidon jälkeen myös tarkat kotihoito-ohjeet ja voit aloittaa ihosi hoitamisen kuin puhtaalta pöydältä.

Vaaleiden hiusten piristys

Moi! Miten vaaleaa ja pitkää tukkaa voisi piristää? En haluaisi enää haisunäätä-tukkaa, eli tumma alla ja vaalea päällä. Haluaisin jotain jännää ja helppoa.

Riian vastaus:

Raidat! Erilaisilla pehmeillä ja vaaleilla sävyillä vaaleat ja pitkät kutrit näyttävät runsaammille ja saavat eloisuutta. Testaa vaikka vaaleita toffeen ja hunajan sävyjä tummien raitavärien sijaan. Paljon ohuita raitoja siis kauttaaltaan koko päähän. Parilla kolmella erilaisella toisiaan lähellä olevalla sävyillä saa perusblondista tukasta mielenkiintoisemman ja muodikkaamman.

Kuivan mutta rasvoittuvan ihon hoito

Mitä neuvoisit avuksi vartalon ihon hoitoon? Selässäni on finnejä ja jalat ovat kuivat. Eli ihoni on siis paikoitellen kuiva mutta myös rasvoittuva.

Riian vastaus:

Suosittelen vartalon ihonhoitoon säännöllistä kuorintaa. Nivean Creme Peeling on kuoriva suihkugeeli, jota kannattaa käyttää koko kropalle noin kerran viikossa. Hanki hyvä vartalovoide, ja vaihtele laatua aina sen mukaan, tarvitseeko ihosi enemmän kosteutta vai rasvaa.

Nyt kuvailemaasi ongelmaan ratkaisu on Angel Star Body Lotion. Emulsio vähentää rasvaisten ihoalueiden kiiltoa ja kosteuttaa kuivia kohtia. Tuote mukautuu kehon eri kohtien kosteustarpeisiin.

Muista myös aina tehokas Nivea Creme. Voit käyttää sitä kuiviin kohtiin vaikka paikallisesti. Rasvaa sillä kuivat kantapäät, kyynärpäät ja rohtuneet huulet yms. Klassikko tuote on kuivan ihon todellinen pelastus!

Pienten silmien meikki

Miten meikata pienet silmät niin, että ne näyttäisivät mahdollisimman suurilta?

Riian vastaus:

Suosi vaaleaa silmämeikkiä. Se saa silmäsi näyttämään suuremmilta. Kokeile levittää yksi vaalea sävy koko liikkuvalle luomelle. Tee aivan ulkonurkkaan varjostus tummemmalla luomivärillä ja jatka sitä silmäkulmasta hieman ulospäin. Varjosta tummalla sävyllä myös aavistus silmän alapuolta ulkonurkasta ja yhdistä ylä -ja alapuoli. Häivytä utuiseksi. Kun pidennät silmän linjaa näin, se suurentaa silmiäsi ja avaa katsetta.

Terveyshaitta ripsiväristä?

Sain ystävältä lahjaksi avatun ja vähän käytetyn ripsarin. Onko tämä minulle terveyshaitta? Kiitos vastauksesta!

Riian vastaus:

Ripsiväri on henkilökohtainen ja siksi en suosittele kaverin vähän käyttämää ripsaria sinulle. Maskaran harjaosa osuu silmän limakalvoille ja on mahdollista, että jos ystävälläsi on ollut vaikka silmätulehdus, niin se kantautuu myös sinulle. Omat puhtaat meikit takaavat ettei silmiin tule turhia bakteereja tai tulehduksia.

Silmämeikki saa silmät vuotamaan

Miksi silmäni vuotavat, kun käytän kajalia? Näin käy aina. En käytä sitä usein.

Riian vastaus:

Voit olla allerginen jollekin ainesosalle jota käyttämäsi kajalkynä sisältää. Onko kajalkynä jolla meikkaat teroitettu, puhdas ja tuore? Jos tuote on vanha tai sinulla on joskus ollut esimerkiksi silmätulehdus sitä käyttäessäsi, voi syy silmien vuotamiseen löytyä siitä. Saattaa myös olla ettei kajal sovi sinulle, koska silmäsi herkistyvät sitä käyttäessäsi.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja