Mainos

Näin herätät aivosi tenttikirjan äärellä

Jos huomaat kertaavasi tenttikirjan samaa kappaletta kolmatta kertaa, älä suotta syytä muistiasi: erään tutkimuksen mukaan lukijan mieli harhailee 20 prosenttia lukuajasta.

Silmät näkevät tekstin, mutta sanoma ei välity aivoihin asti. Kuulostaako tutulta? Jos sinulla on vaikeuksia seurata lukemaasi tekstiä, on aika herättää aivot, sanoo online.prevention.com.

Jos sinulla on tarkka päivämäärä, jona kirjan täytyy olla luettuna, budjetoi jokaiselle päivälle tietty määrä luettavia sivuja. Kirjoita marginaaleihin huomioita, ja kehitä oma merkki tekstikappaleille, johon sinun täytyy vielä palata. Kun kirja on luettu, selaile sitä, ja lue muistiinpanojasi. Kertaa hankalat kappaleet.

Väliaika!

Merkitse ylös tärkeät tiedot ja loogiset ajatuskulut. Kirjoita sitten omin sanoin ylös, miten kirjan kuvaama tietty laite, tapahtuma tai esimerkiksi sydän toimii. Voit antaa kirjassa kuvatuille esineille tai asioille hulluja nimiä tai merkityksiä: sydän onkin tehdas, johon veri menee työskentelemään.

Pidä tauko. Tauon aikana aivosi saavat prosessoida juuri saamaansa tietoa, kuten teoksen kuvaamien tapahtumien etenemisjärjestystä. Astu siis ajoittain pois kirja luota ja pohdi, mitä olet lukenut: tämä lisää ymmärrystäsi.

Kaverien painostus auttaa

Lue takaperin. Jos huitaisit parin kappaleen yli puolihuolimattomasti, palaa takaisin, ja lue tekstit päinvastaisessa järjestyksessä. Koska sivujen kääntely ja kappaleiden seuraaminen kirjan alareunasta ylöspäin on epätavallista, sinun ja aivojesi on pakko keskittyä enemmän. Toisinaan tiedonmurujen uudelleenjärjesteleminen auttaa omaksumaan lisää.

Luota kaveripaineeseen. Muodostakaa lukukerho ja sopikaa päivämäärästä, jona jokainen on lukenut kirjan. Tentatkaa sitten toisianne: kehitelkää koepapereita tai kyselkää suullisesti. Voitte myös lukea yhdessä ja keskustella tekstistä edetessänne.

MTV3/Helmi

Lähde: Online.prevention.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.