Näin Galaxy S9 -puhelimet eroavat edeltäjistään

Samsungin julkistettua Galaxy S9 -puhelimet moni Galaxy-käyttäjä varmasti pohtii uutuuksien hankkimista. Tässä artikkelissa käymme lyhyesti läpi Galaxy S9 -puhelinten eroja vertailtuna niiden edeltäjiin, Galaxy S8 -puhelimiin sekä vielä aiempaan Galaxy S7 edgeen. Galaxy S8 -puhelimiin verrattuna erot ovat hyvin maltilliset, mutta erot kasvavat verrattuna kahden vuoden takaiseen lippulaivamalliin.

Pääpiirteittäin Galaxy S9 -puhelimet ovat teknisten tietojen valossa hyvin pitkälti vastaavia laitteita Galaxy S8 -puhelinten kanssa. Näytöt ovat pysyneet käytännössä muuttumattomina ja tallennusmuistin määrä samana. Vertailtuna kahden vuoden takaiseen huippumalliin, on tallennustila tuplaantunut. Galaxy S7 edge eroaa lisäksi näytön osalta suuresti, sillä siinä on vielä perinteisempi 16:9-kuvasuhteen näyttö suurilla ylä- ja alareunuksilla.

Tehoa on tietysti Galaxy S9 -puhelimissa tullut lisää – niin kuin käytännössä aina uusissa lippulaivaälypuhelimissa.

Suurin muutos tänä vuonna lienee kuitenkin kameroissa, sillä 12 megapikselin kameraan on tullut mekaanisesti vaihtuva aukon koko, minkä pitäisi parantaa kameran käytettävyyttä sekä hämärissä että kirkkaissa olosuhteissa. Megapikselimäärä on pysynyt muuttumattomana 12 megapikselissä.

Galaxy S9 -puhelimet ovat myös painavampia kuin edeltäjänsä – liekö yhtenä syynä juuri uudenlainen kamera. Fyysiset mitat ovat kuitenkin hieman kutistuneet, mutta Galaxy S7 edge on vertailujoukon pienin – toki myös pienimmällä näytöllä varustettu – puhelin.

Hinnoissa on luonnollisesti suuret erot uusien puhelinten myyntiin tullessa. Tällä hetkellä Galaxy S8 -puhelimia saa jo noin 200 euroa Galaxy S9 -puhelinten vastaavia versioita edullisemmin. Joissain tarjouksissa Galaxy S8 on tarjouksissa jo lähtenyt kaupasta mukaan 500 eurolla. Mikäli Galaxy S9 -puhelimien uudet ominaisuudet eivät ole täysin välttämättömiä ja uusi puhelin on harkinnassa, kannattaa katsastaa varsin hyvät aiempien vuosien lippulaivamallit, jotka ovat edelleen varteenotettavia vaihtoehtoja uutukaisille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja