Näin Emilia Bottas puhui viime vuonna etäsuhteesta formulamieheensä: "Koitamme aina löytää aikaa toisillemme"

Emilia Bottas avautui MTV Uutisten haastattelussa intohimostaan hevosia kohtaan ja kaukosuhteen haasteista puolisonsa F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kiertäessä ympäri maailmaa. Seiska-uutisoi tänään ensimmäisenä parin erosta. 

Alla oleva haastattelu on julkaistu syksyllä 2018

Vasta kaksi vuotta sitten ratsastuksen aloittanut ex-kilpauimari Emilia Bottas kilpailee jo nyt esteratsastuksen huippupäässä. Huipulle pääsy vaatii paljon aikaa. Bottas treenaa hevostensa kanssa lähes päivittäin ja kaikki kesäviikonloput kuluvat kilpailuissa.

– Aloitin aika nollasta. En ollut ikinä ratsastanut hevosella vielä silloin. On ollut paljon opittavaa. Tämä vaatii urheilijamaista periksi antamattomuutta. Tässä on kaksi urheilijaa hevonen ja ihminen, Bottas kuvaili ratsastusta Helsinki International Horse Show'n pressitilaisuudessa.

Huipulle pääsy vaatii paljon aikaa. Bottas treenaa hevostensa kanssa lähes päivittäin ja kaikki kesäviikonloput kuluvat kilpailuissa.

Samaa tahtia urheilee myös hänen puolisonsa formulakuljettaja Valtteri Bottas, joka kiertää työnsä vuoksi ympäri maailmaa.

Pariskunnalla on koti Monacossa, mutta he tapaavat usein toisiaan Valtterin kisoissa tai jossain ”matkan varrella”.

– Välillä käyn Monacossa, mutta jos Valtteri ei ole itsekään siellä, niin turha minun on siellä viettää aikaa. Sitten pitää mennä kilpailuihin mukaan tai nähdä kilpailujen välissä muualla päin maailmaa.

Vuonna 2016 avioitunut pari on viettänyt aikaa erillään toisistaan töidensä vuoksi suhteen alusta lähtien. Kuvio on tuttu ja etäsuhde pysyy hyvässä kunnossa joustavuuden avulla.

– Molemminpuolinen joustavuus. Koitamme aina löytää aikaa toisillemme. Molemmat ollaan kiireisiä. Kumpikaan ei ole kotona odottamassa ihan liikaa.

"Näen varikkoelämän urheilijan näkökulmasta"

Paparazzi-kuvat hulppeasta varikkoelämästä näyttävät vain pienen vilauksen Bottaksen mukaan siitä, mistä siellä on tosiasiassa kyse.

– Näen varikkoelämän urheilijan näkökulmasta. Päivät alkavat aamulla varhain ja ne painavat pitkää työpäivää minuuttiaikataululla. Urheiluahan se on, Bottas tuumii.

Miehensä kilpailu-uraa tukeva Bottas kuvataan usein formulavaimo Minttu Räikkösen seurassa.

– Mitä nyt jotain siellä näkee. Ei tunneta hirveän hyvin kuitenkaan Mintun kanssa.

Myös Valtteri tukee Emilian esteratsastusta ja saapuu Suomeen katsomaan vaimonsa kisoja aina kun töiltään ehtii.

Lue myös:

    Uusimmat