Näin Dave Grohl kuvaili ensitapaamistaan Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsin kanssa: "Heti ensimmäisten 10 sekunnin aikana..."

Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins on kuollut konserttikiertueella Etelä-Amerikassa 0:45
Katso, miten bändi on kommentoinut poismenoa kesken keikkakiertueen.

Tieto Hawkinsin kuolemasta tuli vain tunteja ennen kuin yhtyeen oli määrä esiintyä festivaalilla Kolumbian Bogotassa.

Vuodesta 1997 Foo Fightersissa soittanut Hawkins tunnettiin erityisesti karismastaan lavalla ja soittotyylistään, johon hän oli kertonut saaneensa vaikutteita Phil Collinsin ja Queenin Roger Taylorin kaltaisilta legendoilta.

Yhtye ei lausunnossaan kommentoi Hawkinsin kuolinsyytä ja pyytää, että tämän vaimon ja lasten yksityisyyttä kohdellaan "äärimmäisellä kunnioituksella tänä käsittämättömän vaikeana aikana". Yhtye sanoo Hawkinsin "musikaalisen hengen ja tarttuvan naurun" elävän heissä ikuisesti.

Foo Fightersin oli määrä esiintyä perjantain ja lauantain välisenä yönä paikallista aikaa Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa Estereo Picnic -festivaalilla. Festivaali tiedotti yhtyeen peruneen esiintymisensä.

Lähde Kolumbian syyttäjän toimistosta kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Hawkinsin ruumis oli löytynyt bogotalaisesta hotellista.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Erikoishaastattelussa Foo Fighters 7:18
Katso muutaman vuoden takainen Huomenta Suomen haastattelu: Erikoishaastattelussa Foo Fightersin Taylor Hawkins ja Dave Grohl

Kaksonen, toteemieläin tai paras kaveri

Ennen Foo Fightersiin liittymistään Hawkins soitti rumpuja kanadalaisartisti Alanis Morissetten kiertueilla. Foo Fightersiin hänet otti yhtyeen nokkamies Dave Grohl, joka tunnettiin ennen grungeyhtye Nirvanan rumpalina. Nirvanan tarina päättyi, kun solisti Kurt Cobain kuoli 27-vuotiaana.

Grohl kuvaili viime vuonna 95.5 KLOS -radiokanavalla ensitapaamistaan Hawkinsin kanssa.

–  Olin että "vau, olet joko kaksoseni tai voimaeläimeni tai paras kaverini!". Heti ensimmäisten kymmenen sekunnin aikana, kun tapasin hänet, hän kertoi.

Uutinen Hawkinsin kuolemasta keräsi osanottoja ympäri maailman. Esimerkiksi Black Sabbathin Ozzy Osbourne kutsui Hawkinsia "hienoksi ihmiseksi ja mahtavaksi muusikoksi". Rage Against the Machinen Tom Morello puolestaan ylisti Hawkinsin "pysäyttämätöntä rockvoimaa".

Foo Fightersin suunnittelema 25-vuotisjuhlakiertue peruuntui pandemian vuoksi vuodelta 2020, mutta viime vuonna yhtye juhlisti 26-vuotista taivaltaan kiertueella. Aiemmin tänä vuonna ensi-iltansa sai Studio 666 -kauhuelokuva.

Lue myös:

    Uusimmat