Näillä sanoilla Joe Biden julistautui vaalivoittajaksi: "Aion olla kaikkien yhdysvaltalaisten presidentti" – katso koko puhe videolta!

Yhdysvalloissa demokraattien Joe Biden korosti Delawaren Wilmingtonissa pitämässään puheessa maan yhtenäisyyttä. Biden julistettiin eilen yhdysvaltalaismedioissa presidentinvaalien voittajaksi.

Suomen aikaa aamuyöllä pitämässään voittopuheessaan Biden sanoi, että hän aikoo olla kaikkien yhdysvaltalaisten presidentti.

Hän sanoi, etteivät hänen vastustajansa ole vihollisia, vaan ennen kaikkea yhdysvaltalaisia.

– On aika hylätä tyly retoriikka, laskea lämpötilaa, nähdä toisemme uudelleen, kuunnella toisiamme uudelleen.

– Tulen tekemään yhtä kovasti töitä niiden puolesta, jotka eivät äänestäneet minua, kuin niiden puolesta, jotka äänestivät.

Biden sanoi, että hänen kampanjansa tarkoitus on ollut edustaa Yhdysvaltoja sen koko moninaisuudessa. Hän kiitti erityisesti mustaa väestöä tuesta.

Harris korosti demokratian tärkeyttä

Ennen Bidenia puhui Kamala Harris, josta on tulossa Yhdysvaltain ensimmäinen naisvarapresidentti. Samalla hän on ensimmäinen musta ja ensimmäinen eteläaasialainen tehtävässä, kirjoittaa CNN.

Harris korosti puheessaan muun muassa demokratian tärkeyttä.

– Kongressiedustaja John Lewis kirjoitti ennen kuolemaansa: demokratia ei ole tila, se on teko. Hän tarkoitti sillä, että Amerikan demokratia ei ole taattu, se on ainoastaan yhtä vahva kuin halumme taistella sen puolesta, Harris sanoi.

Harris nosti puheessaan esiin edesmenneen intialaisen äitinsä, joka muutti Yhdysvaltoihin 19-vuotiaana.

– Hän uskoi syvästi Amerikkaan, jossa tällainen hetki on mahdollinen, Harris sanoi viitaten valintaansa.

Katso koko Harrisin puhe alla olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat