Nähdäänkö Mersulta ja Teslalta jopa yhteinen automalli? Elon Musk tunnustautuu yhden johtotähden faniksi

2:12
Kun pakettiautonkin ulkonäöllä on väliä: Tässä on uusi Sprinter!

Mercedes-Benz ja Tesla saattavat lämmitellä suhdettaan yhteisellä projektilla.

Elon Musk hehkutti marraskuussa Mercedes-Benzin Sprinter-pakettiautoa, mikä käynnisti jo tuolloin huhut siitä, voisiko Teslalla olla jotakin annettavaa Sprinterin tulevien sähköversioiden kehityksessä.

Mersun emoyhtiö Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche vahvisti keskiviikkona, että autovalmistajat ovat käyneet neuvotteluja jonkinlaisesta yhteistyöstä, mutta ei paljastanut tarkempaa aihetta.

Zetschen mukaan Teslan toimitusjohtaja Musk olisi saanut runsaasti hyvää palautetta Teslan huoltopisteiden työntekijöiltä, jotka käyttävät Sprintereitä liikkuvina huoltoautoina.

Mersu tuo sähkö-Sprinterin markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Auton toimintasäde yhdellä latauksella on 150 kilometriä.

– Ehkä kiinnostuneita tekemään yhteistyötä Daimlerin / Mersun kanssa sähköisen Sprinterin osalta. Se on mahtava pakettiauto. Tiedustelemme, kuului Muskin vastaus sähköpakua kyselleelle Twitter-käyttäjälle.

Daimler ja Tesla ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Saksalaisjätti osti ison siivun Teslasta kymmenen vuotta sitten, ja myi osuutensa 780 miljoonalla dollarilla vuonna 2014.

Zetschen toukokuussa korvaava Ola Källenius sanoi tammikuussa, että yhteistyö sekä vanhojen että uusien kumppaneiden kanssa on autoalalla yhä tärkeämpää, sillä kaikki pyrkivät pitämään sähkö- ja robottiautojen kehityskustannukset kurissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja