Naapuruston epävirallinen liikenteenvalvoja nousi somen suosikiksi – Kupata haukkuu autoille ja auttaa lapset tien yli: "Kodittomatkin koirat ovat kilttejä ja ystävällisiä"

10:35
Videolla keskustellaan asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon harkitessasi koiranpennun hankkimista.

Katukoira Kupata, eli Makkara, auttaa naapurustoa parhaansa mukaan.

Kupata asuu Batumissa, Georgiassa. Se on naapuruston adoptoima katukoira, jolla on erikoinen, mutta myös erittäin hyödyllinen vietti.

Se saapuu joka päivä suojatielle auttamaan päiväkotiryhmiä ylittämään vilkkaasti liikennöityä katua, jotta lapset pääsevät toiselle puolelle puistoon välitunnille. Paimennusvietillä varustettu Kupata kaitsee lapset sumppuun, haukkuu autoille varoitukseksi ja odottaa, että tarharyhmät ovat päässeet turvallisesti tien yli. Se tekee niin joka päivä.

Jos julkaisu ei näy, voit tutustua Kupataan tositoimissa tästä.

– Luulen, että se ajattelee lasten suojelun ja suojatien turvaamisen olevan sen tehtävä, Tamta ja Beqa, Kupatan reviirillä asuvat naapurit kertovat koirasta eläinsivusto The Dodolle.

– Kupata on oikeastaan aika vakava koira, eikä se koskaan poistu kotikadultaan, Tamta kertoo.

Naapurit huomasivat Kupatan ystävällisen käytöksen jo pari vuotta sitten, mutta Beqa päätti vasta äskettäin kuvata Kupataa tositoimissa kaitsemassa lapsia tien yli. Video nousi verkossa viraaliksi hitiksi ja Kupata on saanut lukuisia faneja ympäri maailman.

– Beqa halusi videollaan esittää, että kodittomatkin koirat ovat kilttejä ja ystävällisiä. Ne tarvitsevat apua, Tamta kertoo.

Kupata nimetty pulskan ulkomuotonsa mukaan

Moni saattaa huomata, että toisin kuin katukoirat yleensä, Kupata on aika pulskassa kunnossa. Naapuruston suosikkina se saa nykyisin paljon herkkuja ja sitä ruokitaan yltäkylläisesti. Kupata tarkoittaa georgiaksi Makkaraa.

– Kupata on vain yksi onnekkaista, Tamta kertoo.

Kodittomat koirat ovat todellinen ongelma Georgiassa. Lukuisat katukoirat ovat laihoja ja huonosti hoidettuja. Lisäksi Tamta paljastaa, että monet lapset pelkäävät katukoiria vanhempien ennakkoluulojen takia.

Kaikki naapurustossa pitävät Kupatasta nykyisin huolta, mutta se asuu Nona-nimisen naisen luona, joka on päävastuussa Kupatan hoidosta.

– Kupatan esimerkki osoittaa, että koirat ovat vastuuntuntoisia ja lojaaleja eläimiä, Tamta muistuttaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Dodo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja