Naapurusto kiirehti eläkeläisparin avuksi, kun nimettömässä kirjeessä solvattiin maalaamatonta taloa rumilukseksi: "Jos hän olisi koputtanut ovelle ja kysynyt asiasta..."

Nimetön kirje solvasi eläkeläisparin taloa"rumilukseksi"– naapureilta ihana ele 0:47
Nimetön kirje solvasi eläkeläisparin taloa "rumilukseksi" – naapureilta ihana ele

Nimettömässä kirjeessä solvattiin Jimmy ja Marilyn Curcurun maalaamatonta taloa rumilukseksi. Naapurusto tuli ihanalla tavalla törkeän viestin saaneen parin avuksi.

Nimettömässä viestissä taloa kutsuttiin "rumilukseksi". Asiattoman viestin kohteeksi joutunut pariskunta on nyt saanut yllättyä ihmisten hyvyydestä, kertoo CNN.

Jimmy ja Marilyn Curcuru ovat asuneet samassa talossa yli 50 vuoden ajan. Kesällä 2020 pari yllättyi ikävästi, kun joku lähetti heille nimettömän viestin; siinä parin maalipinnaltaan rapistumaan päässyttä taloa kuvattiin naapuruston rumilukseksi.

– Oli turhauttavaa lukea se, ja se sattui. Tiedämme, että talomme kaipaa maalia, ei sitä tarvinnut erikseen kertoa meille, Jimmy sanoi The Washington Postin haastattelussa.

Sairaudet taakkana

"Ole hyvä, maalaa minut! Rumilus. Naapurisi, kiitti", nimetön viesti totesi. Jimmysta oli kurjaa, ettei viestissä ollut lähettäjän nimeä.

– Jos hän olisi koputtanut ovelle ja kysynyt asiasta, olisin voinut kertoa, miksi talollemme on käynyt näin, mies sanoo.

Marilyn sairastaa MS-tautia ja viettää suuren osan ajastaan vuoteessa. Jimmy puolestaan on läpikäynyt sydämen ohitusleikkauksen, joka johti munuaisongelmiin. Terveyshuolien vuoksi talosta huolehtiminen ei ole ollut mahdollista.

– Tapasin nauttia siitä, että sain tehdä hommia talossa aina, kun pystyin, mutta nyt se on vaikeaa. Ei ole hyvä idea kiivetä tikkaille, Jimmy kuvaili.

"Säälin sinua, koska vanhempasi eivät opettaneet sinua olemaan kiltti"

Curcurujen järkyttynyt tytär Michelle julkaisi tiedon viestistä sosiaalisessa mediassa. Hänen siskonsa Lynanne toimii Marilynin omaishoitajana ja kertoo usein ajavansa huonossa kunnossa olevien talojen ohi ja pohtivansa, millaisessa tilanteessa talojen omistajat ovat.

– Huolestuneelle naapurille: en vihaa sinua. Säälin sinua, koska vanhempasi eivät opettaneet sinua olemaan kiltti naapureillesi, Lynanne napauttaa.

Kymmeniä tuhansia dollareita lahjoituksena

Michellen teksti herätti nettikansan, ja yllättäen Curcuruille alkoi sataa tukea. Heille perustettiin joukkorahoitussivu, ja pari sai 50 000 dollaria lahjoituksina. Varojen avulla he pystyvät esimerkiksi maalauttamaan talonsa.

Paikalliset yrittäjät antoivat alennusta remonttimateriaaleista, ja jopa pormestari kävi paikalla kysymässä, voisiko auttaa.

"Tämä on ollut meille hyvä koti"

Jimmy ja Marilyn ovat eläneet yhteisen elämänsä ja kasvattaneet lapsensa talossa.

– Tämä on ollut meille hyvä koti. Teen edelleen pihahommia ja siivoan, mutta asiat, joita pitää korjata, ovat alkaneet kasautua, Jimmy myöntää.

Nyt asiaan tulee muutos, kiitos asiattoman viesin. Michelle kertookin, ettei perhe enää välitä ilkeästä viestistä.

– Tässä vaiheessa sillä, kuka se [lähettäjä] on, ei enää ole väliä. Ihmisten kiltteys on ollut häkellyttävää. Toivon, että lähettäjäkin ymmärtää sen.

Lue myös:

    Uusimmat