Myynti räjähti Yhdysvalloissa – tässäkö paras lääke influenssaan?

Yhdysvalloissa influenssa-aaltoon varaudutaan nyt järein asein.

Amerikkalainen jäätelöyritys on tuonut markkinoille omalaatuisen sorbetin, joka on noussut lyhyessä ajassa supersuosituksi, raportoi Huffington Post. Jeni's Splendid Ice Cream -jäätelöyrityksen 12 dollaria maksava ja alkoholilla höystetty influenssasorbetti on noussut monelle amerikkalaiselle flunssakauden ykköstuotteeksi.

Influenssa-sorbetin ainesosiin lukeutuvat perinteiset flunssanhelpottajat: hunaja, inkivääri, sitruunamehu, cayennepippuri sekä bourbon-viski. Jäätelöyrityksen toimitusjohtaja Jeni Britton Bauerin mukaan sorbetin hunaja lieventää kurkkukipua, cayennepippuri avaa tukkoisen nenän ja muut ainekset helpottavat oloa kokonasivaltaisesti.

Yksi influenssarokotteen keksijöistä Doris Bucher kommentoi uutuustuotetta epäilevästi Inquisitr-lehdelle.

– Onhan se söpö idea, mutta haluaisin nähdä tieteelliset todisteet sorbetin hyödyistä.

Jäätelön kehittäjä Jeni Bauerin mukaan kyseessä ei ole ihmelääke, mutta sorbetti voi toimia olon helpottajan samaan tapaan kuin muutkin kotikonstit. Joka tapauksessa sorbetin myynti on Huffington Postin mukaan räjähtänyt muutamassa viikossa, kun influenssa-aalto on iskenyt Yhdysvaltoihin.

Flunssaa helpotetaan monin konstein

Perinteisen lääketieteen lisäksi flunssaan ja influenssaan on olemassa monenlaisia kotihoitomenetelmiä. Tietyistä ruoista ja luonnontuotteista on uskottu olevan apua oireiden helpottamiseen. Influenssajäätelön sijaan helpotusta voi hakea vaikka hunaja-inkivääriteestä, valkosipulista ja chileistä. Joidenkin uskomusten mukaan myös mausteisella kanakeitolla on taikavoimia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat