Myyjänä työskentelevä Simo saa hymyn sekä työkavereiden että asiakkaiden huulille: "Onnellisuuteen ei tarvita korkeakouluja"

Myyjänä työskentelevä Simo nauttii työstään:"Ihmiset ihmettelevät, kuinka olen vain Lidlissä töissä." 1:15
Simo nauttiia kaupan kassalla olemisesta, sillä siinä voi levittää hyvää mieltä ympärilleen.

Myyjänä työskentelevä Simo Saarnio on työn sankari, joka pyrkii levittämään hyvää mieltä ympärilleen. 

Super Simo, Simppa, pikku-Simo rakkaalla työkaverilla on monta nimeä. Mennessään työharjoitteluun päivittäistavaraketju Lidliin ei Simo Saarnio osannut odottaa, että jää sille tielleen.

Nyt 22-vuotias Simo hymyilee Keravan Lidlin paistopisteellä keskellä pahinta joulutohinaa. Simosta on mukava olla joulun alla töissä. Ihmiset ovat hyvällä tuulella. 

– Minusta on paljon mukavampi tehdä töitä hyvällä mielellä kuin otsa rypyllä. Hymyillen päivätkin menevät nopeammin, Simo kertoo.

Elämän tasapaino on avain onneen

Simo päättää aina jo aamulla, että tästä tulee hyvä päivä. Autoillessa Vantaalla sijaitsevasta kodistaan Keravan Lidliin hän "lataa hyvää mieltä varastoon", jotta voi jakaa sitä asiakkaille.

– Hyvällä tuulella jaksaa olla, kun on elämä tasapainossa, Simo paljastaa positiivisuutensa salat.

Simo harrastaa urheilua sekä nauttii vapaa-ajasta vaimon ja taaperon kanssa. 

– On ihana lähteä töihin, kun oma poika vilkuttaa ovelta. Siitä se hyvä mieli tulee, Simo kertaa.

Kassalla pystyy jakamaan hyvää mieltä

Työssään Simoa viehättää sen monipuolisuus. Hän työskentelee myymälässä monissa tehtävissä: paistopisteellä, kassalla ja tuoreusvastaavana.

Kassa on kuitenkin miehen lempipaikka, sillä siinä pääsee kohtaamaan asiakkaita ja pystyy jakamaan hyvää mieltä. Simo muistelee, että positiivista palautetta tuli viimeksi eilen.

Joskus asiakassuhteet jalostuvat ystävyydeksi. Simo ja tervapastilleja ostava vakioasiakas alkoivat vitsailla miehen tervantuoksuisesta olemuksesta.

– Erään kerran, kun mies tuli pastilliostoksille, hän antoi käyntikorttinsa ja kysyi, josko lähdettäisiin syömään. Se tuntui mukavalta, Simo kertoo.

Onnellisuuteen ei tarvita korkeakouluja

Yksi asia positiivista miestä sapettaa. Muiden arvostelu.

– Välillä ihmiset ihmettelevät, kuinka olen vain Lidlissä töissä. Itse ajattelen, että täällä on juuri hyvä olla. Meillä on hyvä meininki täällä. Siihen ei tarvitse korkeakoulutusta, että voi viihtyä töissä ja olla onnellinen.

Tulevaisuuden haaveet löytyvät läheltä. Ura Lidlissä ja itsensä kehittäminen on miehen tavoitteena. Muiden mielipiteistä ei välitetä.

Loppuvuoden kunniaksi MTV Uutiset esittelee eri alojen ammattilaisia, jotka ovat saaneet työnantajan sekä sosiaalisen median näkökulmasta erityisen paljon hyvää palautetta. Lue aiemmat tarinat työn sankareista: 

Lue myös:

    Uusimmat