Mainos

Myrskytuulet tuntuivat Pohjois-Suomessa: "Laskettelurinnettä ei meinannut päästä alas"

Myrskytuulen keskellä yöpynyt kuvaa tuulta kylmäksi ja raa’aksi. Etelämpänäkin tuuli oli niin kova, ettei mäkeä meinannut päästä laskettelemaan alas.

Eräopaskouluttaja Kirsi Väisänen yöpyi koulutettaviensa kanssa eilen keskellä Muonion myrskytuulia.

Torstaina tuuli puuskissa jopa 44 metriä sekunnissa ja keskituulikin oli ylimmillään lähes 37 metriä sekunnissa. Väisäsen ryhmä löysi suojaisan paikan, jossa tuulenpuuskat eivät yltäneet lähellekään torstain kovimpia lukemia.

– Siinä vaiheessa, kun kiipesin illalla korkeammalle paikalle pois suojasta, niin housunpuntit heiluivat aika hyvin, hän kertoo.

– Älyttömän kylmän ja raa’an tuntuinen se tuuli oli.

Tuulet tuntuivat myös Ylläksellä. Tunturilla telemarkia lasketellut Minttu Heimovirta kertoo, että vastatuuli oli niin kova, ettei eteen päin meinannut päästä millään.

– Laskettiin alas päin vastatuuleen eikä eteen päin meinannut päästä jyrkässäkään mäessä. Piti mennä ihan sellaiseen muna-asentoon että pääsi alas asti.

Torstai oli tuulinen päivä kaikkialla maassa. Tuulet katkoivat sähköjä tuhansilta kotitalouksilta Itä- ja Keski-Suomessa ja puuskat sortivat rakenteilla olevan omakotitalon maahan Kuopiossa.

Tuulivaroitus oli annettu maan koko keskiosaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.