Mainos

Myrskyt ja tulvat riehuvat maailmalla

Rajut rankkasateet ja myrskyt eri puolilla maailmaa ovat aiheuttaneet suuria aineellisia vahinkoja ja jättäneet jälkeensä satoja uhreja.

Myrskyt ja rankkasateet ovat piinanneet eteläistä Saksaa loppuviikolla. Yksi ihminen on kuollut ja yli 50 loukkaantunut. Myrskyjen arvioidaan aiheuttaneen miljoonavahingot. Monilla alueilla Baijerin osavaltiossa poliisi on kuvannut tilannetta "kaaokseksi".

Indonesian Niasin saaren tulvien kuolonuhrien lukumäärä on noussut jo yli viidenkymmenen. Pelko ruokatarpeiden loppumisesta kasvoi myös edelleen. Kuolonuhrien määrän pelätään yhä nousevan, sillä yli sata ihmistä on kateissa. Nias sijaitsee Sumatran saaren luoteisrannikon lähellä. Tulvat aiheutti raju myrsky, jonka tuomat sateet aiheuttivat myös maanvyöryjä.

Taiwania riepotelleen pyörremyrsky Torajin uhrien määrä saattaa olla jopa yli 200. Viranomaisten mukaan viikonloppuun mennessä kuolleita oli löydetty 89, ja 133 ihmistä oli yhä kateissa. Pelastustoimenpiteitä jatketaan, vaikka viikko sitten iskeneen myrskyn jäljiltä on yhä epätodennäköisempää löytää eloonjääneitä.

Rankimmat sateet 17 vuoteen ovat peittäneet Vietnamin pääkaupungin Hanoin veden alle. Tulvia raportoitiin olevan kaikkiaan 70 alueella kaupungissa. Viikonloppuun mennessä tulvat eivät kuitenkaan olleet vaatineet kuolonuhreja. Aineelliset vahingot ovat kuitenkin suuria, ja elämä kaupungissa on vaikeutunut suuresti. Sateet alkoivat torstaina, eikä loppua ole toistaiseksi näkyvissä.

Länsi-Puolassa raju myrsky on surmannut kaksi ihmistä. Kaikkiaan lähes 30 ihmistä on kuollut Puolan tulvissa ja myrskyissä sitten heinäkuun alun. Tulvavedet ovat kuitenkin vihdoin laskemassa. Tilanteen uskotaan helpottavan alkavalla viikolla, mikäli Puolaan ei saavu uusia rankkasateita.

Intian armeija on kutsuttu pelastustöihin Itä-Intian Biharin osavaltiossa, missä tulva on ajanut lähes puoli miljoonaa ihmistä pakoon kodeistaan. Tulvat eivät tiettävästi ole vaatineet kuolonuhreja, mutta ne ovat aiheuttaneet vakavia vahinkoja viljasadoille.

Pohjois-Korean lehdistö kertoo useiden ihmisten kuolleen ja yli 10 000 ihmisen jääneen kodittomaksi maata loppuviikolla piiskanneissa rankkasateissa. Maan virallisen uutistoimiston mukaan monet alueet saivat muutaman päivän aikana 50-70 prosenttia normaalista vuosittaisesta sademäärästään.

(MTV3-STT-DPA-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.