Mainos

Myrsky riehunut eri puolilla maata

Myrskytuuli on aiheuttanut tuhoja eri puolilla maata. Läntisille merialueille on annettu myrskyvaroitus ja maa-alueilla on varoitettu vaarallisen voimakkaista tuulista. Myrsky on myös katkonut sähköjä eri puolilla maata.

Myrskytuuli on kaatanut puita läntisessä ja eteläisessä Suomessa, aiheuttanut paikallisia sähkökatkoja ja repinyt kattopeltejä. Pohjois-Espoossa tuuli kaatoi puun koulun päälle, mutta henkilövahingoilta säästyttiin.

Länsi-, Lounais- ja Etelä-Suomessa ilman sähköjä jäi 6000 Fortumin asiakasta sekä Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä 3000 Vattenfallin asiakasta.

Vielä puoli kahdeksan aikaan illalla sadat Fortumin asiakkaat ja noin 1500 Vattenfallin asiakasta istuivat kynttilän valossa.

Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskän mukaan uusia vikoja ilmeni kun vikoja saatiin korjattua.

Ilmatieteen laitos on antanut myrskyvaroituksen Selkämerelle sekä Suomenlahden länsiosaan, Pohjois-Itämeren itäosaan ja Merenkurkkuun. Maa-alueilla varoitettiin vaarallisen voimakkaasta tuulesta.

Ilmatieteen laitos ennustaa tuulen rauhoittuvan vasta myöhään illalla.

Tuuli katkoi sähköjä Itä- ja Kaakkois-Suomessa

Kova tuuli on aiheuttanut lukuisia sähkökatkoksia eri puolilla Kaakkois- ja Itä-Suomea. Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa oli aamupäivällä sähköttä yhteensä yli 2000 taloutta. Myös Etelä-Savossa viat koskivat enimmillään yli 2000:ta taloutta.

Valtaosa vioista saatiin korjattua iltapäivään mennessä.

Kymenlaakson Sähköllä oli jakeluhäiriöitä ainakin Haminassa, Ruotsinpyhtäällä ja Orimattilassa. Kello 15:n aikaan sähköttä oli enää vajaat sata taloutta. Lappeenrannan Energian alueella vikoja oli erityisesti Savitaipaleella.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella sähköt oli pahimmillaan poikki parilta sadalta asiakkaalta. Pohjois-Savossa viat koskivat vain yksittäisiä talouksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.