Mainos

Myrsky pysäytti Louhen ja Linjan matkan

Myrsky on pysäyttänyt kahden suomalaisen öljyntorjunta-aluksen matkan Rauman satamaan. Louhen ja Linjan oli määrä mennä Pohjanlahdelle keräämään mereen päässyttä mäntyöljyä.

Rajavartiolaitoksen valvontalentokone lähtee puolestaan tarkastamaan tilannetta kello 13. Lennon tarkoituksena on selvittää, missä öljylautta tällä haavaa on ja onko se pysynyt aallokossa kasassa, kerrotaan Suomen ympäristökeskuksesta (Syke).

Mäntyöljylautta liikkuu nyt kohti Suomen länsirannikkoa.

Valvontakoneen tietojen perusteella päätetään, lähetetäänkö öljyntorjunta-alukset paikalle. Syken viestintäjohtajan Kirsi Norroksen mukaan koneen pitäisi palata noin kello 15 aikoihin.

Louhi lähti eilen liikkeelle Kirkkonummen Upinniemestä ja Linja Uudestakaupungista.

Myös ruotsalaiset ovat lähettäneet paikalle oman valvontakoneensa. Lennon tuloksia ei ole vielä saatavissa.

Alun perin Louhen ja Linjan oli määrä kerätä mahdollisimman paljon mäntyöljyä jo merellä, jotta sitä ei pääsisi rantakivikkoon. Jos öljylautta hajoaa, mäntyöljyä ei välttämättä pysytä keräämään merellä.

Jos sää pysyy näin myrskyisenä, Linjaa ei ilmeisesti pystytä lainkaan lähettämään merelle.

– Louhi merikelpoisempana sen sijaan pystyttäneen lähettämään matkaan, jos sää hieman helpottuu, kertoo Syken viestintäjohtaja Kirsi Norros.

Noin 800 kuutiota mäntyöljyä pääsi mereen Arizona Chemicalsin tehtaan säiliöstä Söderhamnin lähellä tiistaina. Öljymäärästä arvellaan edelleen olevan meressä 600 kuutiota. Tällä hetkellä ruotsalaisetkaan öljyntorjunta-alukset eivät pysty keräämään öljyä kovan merenkäynnin vuoksi.

(MTV3 - STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.