Mainos

Mäntyöljylautta lähestyy Suomen rannikkoa

Pohjanlahteen valunut mäntyöljylautta liikkuu kohti Suomen länsirannikkoa. Lounaistuuli merialueella on kohonnut myrskylukemiin, ja se työntää lauttaa kohti koillista, kertoo tarkastaja Uljas Hietapakka Suomen ympäristökeskuksesta.

Rajavartiolaitoksen valvontalentokoneen on määrä lähteä tänään kartoittamaan tilannetta. Myös Suomesta eilen lähetettyjen öljyntorjunta-alusten odotetaan saapuvan Ahvenanmaan pohjoispuolelle puolenpäivän tienoilla.

Öljyntorjunta-alusten Louhen ja Linjan on määrä kerätä mahdollisimman paljon mäntyöljyä jo merellä, jotta sitä ei pääsisi rantakivikkoon, Hietapakka huomauttaa.

Noin 800 kuutiota mäntyöljyä pääsi mereen Arizona Chemicalsin tehtaan säiliöstä Söderhamnin lähellä tiistaina. Öljymäärästä arvellaan edelleen olevan meressä 600 kuutiota. Paikalla on kolme ruotsalaista öljyntorjunta-alusta öljyä keräämässä

Liukas ja notkea mäntyöljy on puunjalostuksen sivutuote. Se on myrkyllistä ja luonnolle vaarallista. Lämpimässä merivedessä se vajoaa pohjaan, mutta kylmässä vedessä se jää pinnalle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.