Myrsky lähestyy – Helsingin pelastuslaitos: "Säätilanne erittäin vaarallinen"

MTV:n meteorologi Aleksi Jokela kertoo, mitä myrskyltä on odotettavissa 1:15
Meteorologi kertoo, mitä myrskyltä on odotettavissa

Syysmyrsky saapuu Suomeen lounaasta yön aikana, mutta sen kovimmat tuulet koetaan vasta aamulla ja aamupäivällä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. 

Voimakkaimmat myrskypuuskat alkanevat noin aamuviideltä ja kestävät puolillepäivin asti.

Eniten myräkkä näyttäisi koettelevan eteläistä ja itäistä Suomea. Hyvin vaarallisen tuulen varoitus on voimassa Uudenmaan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa keskiyöstä alkaen huomisen iltakuuteen.

Sähköttä oli jo ennen iltakymmentä Suomessa liki 4 000 sähköyhtiöiden asiakastaloutta. Eniten katkoksia oli tuossa vaiheessa Porissa ja Riistavedellä.

Pelastuslaitokset ovat myös varoittaneet myrskystä. 

Ilmatieteenlaitokselta tuulivaroitus vuorokaudeksi 20.9. keskiyöstä alkaen. Säätilanne erittäin vaarallinen. Pahin myräkkä osuu aamuliikenteen aikaan. Kehotamme kaikkia toimimaan säätilan vaatimalla tavalla. Olemme varautuneet myrskyyn nostamalla valmiutta tilannekeskuksessa, Helsingin pelastuslaitos kirjoittaa X-viestipalvelussa

Myös Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa sosiaalisen median palvelu X:ssä varautumaan myrskyyn.

– Sääennusteiden mukaan odotettavissa on kovaa tuulta ja myrskyä. Seuraa tilannetta ja varaudu sähkökatkoihin, tulviin ja ukkospuuskiin. Tuulinen sää jatkuu huomiseen asti, pelastuslaitos kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat