Mainos

Myrkkyhoitajaksi syytettyä kuullaan taas käräjillä

Niin sanotun Salon myrkkyhoitajajutun käsittely jatkuu tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii valehoitajaksi epäillylle miehelle elinkautista iäkkään naisen murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Nainen kuoli myrkytykseen viime syksynä. Syytteen mukaan hoitoalalla toiminut mies sekoitti uhrin ruokaan tai juomaan hengenvaarallisen määrän lääkettä. Puolustuksesta on arvioitu, että kyse saattoi olla itsemurhasta.

Syytteen mukaan mies käytti törkeästi hyväkseen 84-vuotiaan naisen haavoittuvuutta ja sai hankittua uhrin tililtä huomattavia summia sekä sai hänet laatimaan testamentin miehen hyväksi. Syytteen mukaan murhan motiivi oli syytetyn heikko taloudellinen tilanne ja aiempien taloudellisten väärinkäytösten peittely.

Viisikymppinen mies on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa tilinostoissa oli kyse lainoista, jotka hän aikoi maksaa takaisin. Hän on myös kertonut, että testamentti laadittiin uhrin toivomuksesta.

Miestä on määrä kuulla lisää tänään.

Miehen ex-puoliso vastaa oikeudessa syytteisiin muun muassa törkeästä väärennyksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja törkeästä kätkemisrikoksesta. Häntä ei syytetä henkirikoksesta. Naiselle vaaditaan vähintään vuoden ja kuuden kuukauden ehdollista tuomiota.

Todistaja: Uhri vaikutti rakastuneelta 

Mies on aiemmin oikeudessa myöntänyt valmistelleensa testamenttia. Testamentti viimeisteltiin lakimiehen kanssa, ja oikeudessa lakimies kertoi dokumentin olleen esitäytetty siten, että uhrin koko omaisuus oli testamentattu murhasta syytetylle miehelle.

Lakimies kertoi haastatelleensa uhria ennen testamentin viimeistelyä, ja tämä oli halunnut omaisuutensa päätyvän miehelle. 

Todistajana on kuultu myös pankkitoimihenkilöä, joka oli ihmetellyt uhrin ja syytetyn yhteistä käyntiä pankissa. Uhri oli halunnut myydä osakkeita 20 000 euron arvosta ja pistää rahat tilille. Samassa yhteydessä oli tiedusteltu, voisiko iäkkäälle naiselle saada nettipankkitunnukset. Nainen ei osannut käyttää tietokonetta, eikä tunnuksia luotu. 

Todistaja kertoi ihmetelleensä oudon pankkiasioinnin lisäksi kaksikon suhteen laatua. Pankin työntekijä kuvaili, että nainen vaikutti rakastuneelta huomattavasti nuorempaan saattajaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.