Myös tämän Volvon Suomi-mallit tehdään nyt Kiinassa – Ruotsissa valmistetut menevät jenkeille

Volvo on ryhtynyt tuomaan Euroopan-markkinoille tarkoitettuja XC60-katumaastureitaan Kiinasta. Autot kasataan Chengdussa, josta ne kuljetetaan rautateitse Belgian Ghentiin.

Tähän asti kaikki meillä myydyt XC60-mallit on valmistettu Ruotsin Torslandassa. Volvo ei ole vahvistanut epäilyksiä, mutta kansainvälisissä automedioissa on arveltu, että muutoksen syynä olisi USA:n ja Kiinan kauppasodasta seuranneiden korotettujen tullimaksujen välttäminen. Torslandassa valmistetut autot matkaavat nimittäin Yhdysvaltoihin.

Volvo avasi helmikuussa uuden tuotantolaitoksen Yhdysvaltoihin, mutta siellä valmistetaan toistaiseksi vain S60-sedania. Sitäkin valmistettiin aiemmin Kiinassa, mutta USA:ssa suosittua automallia on tämänhetkisessä tilanteessa järkevämpää valmistaa rapakon takana.

XC60 ei ole ensimmäinen Eurooppaan saapuva kiinalaisvalmisteinen Volvo, sillä S90-lippulaivasedania on tuotu Daqingista Eurooppaan jo vuodesta 2017.

5:08
VIDEO: Näin valmistuu Volvo XC40.

Kiina on Volvon suurin markkina-alue. Se myi maassa 67 741 uutta autoa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla, mikä oli 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja