Myös tämän Volvon Suomi-mallit tehdään nyt Kiinassa – Ruotsissa valmistetut menevät jenkeille

Volvo on ryhtynyt tuomaan Euroopan-markkinoille tarkoitettuja XC60-katumaastureitaan Kiinasta. Autot kasataan Chengdussa, josta ne kuljetetaan rautateitse Belgian Ghentiin.

Tähän asti kaikki meillä myydyt XC60-mallit on valmistettu Ruotsin Torslandassa. Volvo ei ole vahvistanut epäilyksiä, mutta kansainvälisissä automedioissa on arveltu, että muutoksen syynä olisi USA:n ja Kiinan kauppasodasta seuranneiden korotettujen tullimaksujen välttäminen. Torslandassa valmistetut autot matkaavat nimittäin Yhdysvaltoihin.

Volvo avasi helmikuussa uuden tuotantolaitoksen Yhdysvaltoihin, mutta siellä valmistetaan toistaiseksi vain S60-sedania. Sitäkin valmistettiin aiemmin Kiinassa, mutta USA:ssa suosittua automallia on tämänhetkisessä tilanteessa järkevämpää valmistaa rapakon takana.

XC60 ei ole ensimmäinen Eurooppaan saapuva kiinalaisvalmisteinen Volvo, sillä S90-lippulaivasedania on tuotu Daqingista Eurooppaan jo vuodesta 2017.

Näin valmistuu Volvo XC40 5:08
VIDEO: Näin valmistuu Volvo XC40.

Kiina on Volvon suurin markkina-alue. Se myi maassa 67 741 uutta autoa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla, mikä oli 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat