Myös Lewis Hamilton rangaistusuhan alla – Monzassa äkkipikaisia käänteitä?

Red Bullin lisäksi Mercedeksen Lewis Hamilton on rangaistusuhan alla. Hamilton ei pysty enää käyttämään Hollannin GP:n harjoituksissa rikkoontunutta moottoria, minkä myötä hän liikkuu ohuella jäällä. Tämä saattaa johtaa äkkipikaisiin käänteisiin Monzan kisaviikonlopun aikana.

Hamiltonilla on enää kaksi moottoria käytössä loppukautta varten. Eivätkä nämä molemmat ole enää tuoreita.

Aiemmin Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez olivat rangaistusuhan alla. Verstappen ja Perez joutuivat ottamaan käyttöönsä jo kauden kolmannet polttomoottorit Britannian ja Unkarin GP:n tapahtumien jäljiltä. Neljäs polttomoottori tietää lähtöruuturangaistusta.

Red Bull ilmoitti aiemmin, ettei se aio ottaa lähtöruuturangaistuksia Italian GP -viikonlopun aikana. Nyt Auto, Motor und Sport raportoi, että energiajuomayhtiön F1-talli aikoo seurata tarkasti Mercedeksen liikkeitä.

Mikäli Mercedes päättää ottaa Hamiltonille uuden moottorin varastoon, voi Red Bull seurata perässä.

Hamilton ja Verstappen käyvät tällä hetkellä tiukkaa MM-taistoa.

Moottorirangaistukset ovat tapetilla, sillä loppukaudella ajetaan vielä yhdeksän kilpailua.

– Meillä on luotettavuusongelmia moottoreiden kanssa. Ne ovat kovalla koetuksella. Olemme pohtineet moottorivaihdosta, mutta emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi Sky Sportsille Italian GP:n ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat