Myös HJK putosi Uefa-cupista

HJK:n taival jalkapalloilun Uefa-cupissa päättyi ensimmäisellä karsintakierrokselle, kun irlantilainen Drogheda United kaatoi helsinkiläiset torstaina jatkoajan jälkeen 3-1. Yhteismaalit kirjattiin Droghedalle 4-2.

Ottelu alkoi kotijoukkue Droghedan lievällä hallinnalla, mutta HJK pääsi nopeasti hyvin peliin mukaan. Ensimmäiset tilanteet kirjattiin kuitenkin kotijoukkueelle ja 21. minuutilla pallo oli jo maalissakin, mutta osuma hylättiin paitsiona. HJK sai tämän jälkeen muutamankin maukkaan tilanteen, mutta Droghedan puolustus ehti hätiin Markus Halstin ja Farid Ghazin yrityksiin.

36. minuutilla HJK tuli kuitenkin terävästi vastahyökkäyksellä. Pallo pelattiin Mika Nurmelalle, joka keskitti rangaistusalueen kulmasta ja Ghazi laukoi komeasti suoraan ilmasta helsinkiläiset johtoon.

Toisen puoliajan alku mentiin tasaisissa merkeissä, mutta 55. minuutilla Drogheda tasoitti. Graham Cartland pääsi kulmapotkusta puskemaan pallon ohi Ville Wallénin HJK:n maalilla. HJK hallitsi hienokseltaan toisen puoliajan loppua, mutta ei pystynyt maalintekoon ja ottelussa jouduttiin jatkoajalle yhteismaalien ollessa 2-2.

Jatkoaikaa oli pelattu reilu kuusi minuuttia, kun HJK:n Tuomas Aho rikkoi vastustajaa rangaistusalueella, sai toisen varoituksensa ja Droghedalle tuomittiin rangaistuspotku. Damien Lynch laukoi varmasti isännät johtoon pilkulta.

Jatkoajan toisella puoliskolla Markus Halsti oli puolestaan rikkojana ja jälleen pallo vietiin rangaistuspilkulle, eikä Lynch tälläkään kertaa erehtynyt, vaan sinetöi Droghedan jatkopaikan..

Aiemmin torstaina Valkeakosken Haka putosi jatkosta hävittyään virolaiselle Levadialle yhteismaalein 1-2.