Voitto ei riittänyt Hakalle Uefa-cupissa

Torstain niukka 1-0-kotivoitto virolaisesta FC Levadiasta ei riittänyt Valkeakosken Hakalle jatkopaikkaan Uefa-cupissa. Levadia oli voittanut ensimmäisen osaottelun kotikentällään 2-0, joten Viron pääsarjaa johtava tallinnalaisjoukkue eteni toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 2-1.

Haka sai otteluun salama-alun, sillä kotijoukkue meni johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Hakalaiset sahasivat lyhyillä syötöillä Levadian keskuspuolustuksen hajalle ja Mikko Innasella oli vasurillaan helppo työ viimeistellä avausmaali.

Hakan maalin jälkeen Levadia sai pelistä otetta ja vaarallisimmat tilanteet syntyivät Mikko Vilmusen vartioimaan päähän. Vilmunen joutui venymään pariin otteeseen parhaimpaansa, kun Nikita Andrejev pääsi pyssyttämään paristakymmenestä metristä.

Toisella jaksolla Haka paransi peliään, mutta todella vaaralliset paikat jäivät vähiin loppuhetkiä lukuun ottamatta. Tuolloin Valeri Popovitsilla oli ensin erinomainen paikka viedä ottelu jatkoajalle, mutta vieraiden puolustus onnistui häiritsemään Popovitsiä juuri ratkaisevalla hetkellä. Jarno Mattila puolestaan hukkasi loppusekunneilla tuhannen taalan paikan ampumalla niukasti ohi.

Hakan parhaimmistoon kuului maalintekijä Innasen ohella toinen laitalinkki Mikko Manninen. Sekä Innanen että Manninen jaksoivat haastaa vastustajan puolustajia, mutta tuki tälle kaksikolle jäi hyökkäyksissä turhan vaisuksi. Vierasjoukkueesta Andrejevin ohella Tarmo Kink ja Ats Purje tuottivat jatkuvasti päänvaivaa Hakan puolustajille.

- Kaaduimme ottelussa saappaat jalassa. Saimme avausmaalin hyvään saumaan, mutta sen jälkeen pelimme hieman sekosi. Toisen jakson painoimme taas vastustajan päähän, mutta palkinto jäi puuttumaan, Hakan päävalmentaja Olli Huttunen harmitteli.