Mainos

Myller ja Salla: EU tarvitsee talouskasvua työn kautta

Eurovaaliehdokkaat Riitta Myller (sd.) sekä Aura Salla (kok.) painottavat työn ja talouskasvun merkitystä Euroopassa.

Ehdokkaat kertoivat tänään MTV:n nettivaalitentissä Matkalla Brysseliin omien Eurooppa-tason puolueidensa eli EPP:n ja demareiden tärkeimmistä vaaliteemoista. 

Tänään julkistettu Euroopan laajuinen mielipidemittaus kertoo, että EPP ja demarit kisaavat edelleen tiukasti parlamentin suurimman ryhmän asemasta. 

– Kaikkein tärkeintä on se, miten Eurooppa saadaan töihin. Miten saadaan uusia työpaikkoja Eurooppaan, miten saadaan innovaatioita ja osaamista hyödynnettyä niin, että saadaan työtä Eurooppaan, kertoo Riitta Myller demareiden näkemyksestä. 

– Kyllä EPP:kin lähtee siitä, että me tarvitaan nyt talouskasvua. Ja talouskasvu syntyy nimen omaan tuottavasta työstä. Euroopan yrityskannasta 99,8 prosenttia on pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Itsekin pienyrittäjän tyttärenä ymmärrän harvinaisen hyvin, mikä yrittäjän aseman merkitys on työllistämisessä, Aura Salla toteaa.

– Yliopistojen ja yritysten välistä yhteistyötä pitää kasvattaa entisestään ja tehdä innovaatioista kaupallisia tuotteita – ja saada niitä oikeasti myös täältä Euroopasta eteenpäin. Eli EU:n sisämarkkinoiden ja ulkomaankaupan kehittäminen ovat asioita, joita EPP haluaa ehdottomasti edistää, Salla jatkaa.

– Meille on tärkeää se, että sisämarkkinat toimivat ihmisten ehdoilla. Eli että kuluttajasuojan-, ympäristönsuojelun-, kansanterveyden- ja työsuojelun taso on hyvä. Eli emme saa alistaa yhteisille markkinoille näitä ihmisten kannalta tärkeitä asioita, Myller kertoo demareiden tavoitteista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.