Viennin työnantaja- ja työntekijäliitoilla poikkeuksellisen laaja vaalikampanja: "Näin saamme äänemme kuuluviin"

Vientiteollisuudella yhteinen vaalikiertue 2:03
Vientiteollisuudella yhteinen vaalikiertue.

Teollisuuden työnantaja- ja työntekijäliitot yhdistävät voimansa yhteiseksi vaalikiertueeksi. 16 paikkakunnan vaalikiertueen tavoitteena on keskustella kansanedustajaehdokkaiden kanssa Suomen kansainvälisestä kilpailukyvystä.

Liitot ovat huolissaan siitä, ettei seuraava hallitus ymmärrä tarpeeksi teollisuuden merkitystä Suomen taloudelle.

– Haluamme korostaa vientiteollisuuden merkitystä Suomen hyvinvoinnille ja toivomme, että näin saamme äänemme kuuluviin. 

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvolan mukaan huomio tulisi keskittää erityisesti tutkimuksen kehittämiseen ja koulutukseen.

– Menestys voi perustua vain osaamiseen, innovaatioihin ja uuden luomiseen. Toivomme, että siihen riittää intoa kaikilla. 

Vientiteollisuus puolustaa tiukasti yritystukia, joita poliitikot ovat pyrkineet kovaa vauhtia karsimaan. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto muistuttaa, että myös suomalaiset yritykset toimivat globaalisti. 

– Siksi haluamme, että heillä on samat toimintaedellytykset kuin esimerkiksi muualla Euroopassa, jossa yritystuet ovat käytössä. 

Ilmastoteot puhuttavat 

Perussuomalaiset antoivat tänään samantien tukensa teollisuusliittojen ilmastopoliittisille tavoitteille.

Sen sijaan europarlamenttivaali ehdokkuudestaan tänään kertonut vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö on arvostellut vientiteollisuuden puheita siitä, että liiallinen ilmastoinnostus ei saa johtaa paniikkitekoihin.

– En usko, että Suomessa tai maailmalla on liikaa ilmastoinnostusta, päinvastoin. Jos teollisuus on huolissaan kilpailukyvystä ja haluaa pitää kiinni yritystukien tasosta, pitäisi katsoa miten yritystuet siirretään koulutukseen, tutkimukseen ja uuteen osaamiseen, eikä pidetä tukia energian hinnan puolella. 

Lue myös:

    Uusimmat