Myanmaria hallitsevan sotilasjuntan raportoidaan kaapanneen nuoria lapsia ja vauvoja kiristääkseen maan kapinallisia

Myanmarissa poliisit ja sotilaat jatkoivat sunnuntaina mielenosoittajien ampumista – protesteissa on kuollut  jo yli 50 ihmistä 1:13
Aiemmin MTV Uutiset Livessä: Myanmarissa jopa 90 mielenosoittajaa kuollut, joukossa lapsia.

Alkuvuodesta vallankaapannut sotilasjuntta on ryhtynyt uusiin toimiin kukistaakseen kapinallisia. Valtaannousu on nostanut paljon mielenosoituksia, jotka juntta on tukahduttanut väkivaltaisesti.

Nyt The Guardian -lehti kertoo YK:n lähettilään raportoineen sotilasjuntan kaapanneen kapinallisten perheenjäseniä ja sukulaisia. Joukossa on myös lapsia, joista nuorimmat raportoidaan olleen vain 20 viikon ikäisiä.

Tämä on YK:n lähettilään mukaan järjestelmällinen kiristystoimi, jolla pakotetaan vastustajat antautumaan sotilaille.

Myanmarissa paljon levottomuuksia

Sotilasjuntta on mielivaltaisesti vanginnut maassa hallituksen vastustajia. Yli 8000 ihmistä on pidätetty vallanvaihdon jälkeen.

Raportit kertovat 1100 ihmisen saaneen surmansa sotilaiden käsissä. Heinäkuusta juntta on tappanut ainakin 75 lasta.

Myanmarissa kapinalliset joukot ovat taistelleet sotilasjunttaa vastaan. Tuhansia ihmisiä on joutunut pakenemaan kodeistaan osapuolten tulitaisteluiden keskeltä.

YK on pyytänyt suurempaa humanitaarista apua yli kolmelle miljoonalle asukkaalle Myanmarissa. Kansainvälisistä toimista huolimatta Myanmarin tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat