Mainos

Myanmar vaihtaa pääkaupunkia

Syynä siirtoon on AFP:n lainaamien asiantuntijoiden mukaan sotilasjuntan pelko siitä, että sotilashallitusta ankarasti arvostellut Yhdysvallat tekisi maahan hyökkäyksen.

Myanmarin eli entisen Burman sotilashallitus on päättänyt vaihtaa pääkaupunkia, kertoo burmalainen prikaatikenraali Kyaw Hsan. Uudeksi pääkaupungiksi on valittu Pyinmana nykyisen Rangoonin asemesta.

Kenraali Hsanin mukaan Pyinmana on valittu pääkaupungiksi keskeisen sijaintinsa takia. Koska Burma haluaa kehittyä uudenaikaiseksi kansakunnaksi, on keskeisemmin sijaitseva hallituskaupunki kenraalin mukaan välttämätön.

Uutistoimisto AFP kertoo, että useita hallituksen virastoja on kaikessa hiljaisuudessa jo alettu siirtää Pyinmanaan, joka sijaitsee noin 320 kilometriä Rangoonista pohjoiseen.

Syynä siirtoon on AFP:n lainaamien asiantuntijoiden mukaan sotilasjuntan pelko siitä, että sotilashallitusta ankarasti arvostellut Yhdysvallat tekisi hyökkäyksen Burmaan.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat asettaneet pakotteita Burmaa vastaan maan ihmisoikeuspolitiikan takia. Burmaa on hallinnut sotilasjuntta vuodesta 1962 saakka.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.