Mainos

MV-lehti uusien rikosepäilyjen kohteena

Poliisitutkinnan kohteena oleva MV-lehti on uusien rikosepäilyjen kohteena, kertoo tutkintaa koordinoiva rikostarkastaja Harri Saaristola.

Uusia tutkittavia rikosnimikkeitä ovat henkilörekisteririkos, yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.  

Julkaisu on ollut poliisitutkinnan kohteena toukokuusta asti. Jo aikaisemmin poliisi on kertonut, että tutkittavia rikosnimikkeitä ovat kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

STT:n mukaan verkkojulkaisu MV-lehden päätoimittajasta Ilja Janitskinista tehtäneen oikeusapupyyntö Espanjan viranomaisille.  Tutkintaa koordinoiva rikostarkastaja Harri Saaristola ei kuitenkaan ota kantaa tapaukseen, mutta kertoo yleisellä tasolla, miten viranomaisten on mahdollista toimia vastaavissa tapauksissa.  

– Jos henkilö asuu ulkomailla, niin ensisijainen lähtökohta on tavoittaa hänet vieraasta valtiosta oikeusapupyynnöllä. Asuinmaan viranomaiset sitten suorittavat ne esitutkintatoimenpiteet, mitä Suomen viranomaiset ovat pyytäneet, Saaristola kertoo.  

Jos taas toisessa EU:n jäsenvaltiossa asuva henkilö välttelee asuinmaansa viranomaisten toimenpiteitä, esimerkiksi kuulusteluja, voidaan hänestä tehdä eurooppalainen pidätysmääräys. Pidätysmääräystä ei kuitenkaan tarvita, jos esitutkinnan hoitamisessa asuinmaassa ei ole ongelmia. Seuraavan kerran henkilöä tavoitellaan siinä vaiheessa, kun häntä pyydetään Suomeen oikeuskäsittelyä varten.  

– Jos hän ei suostu tulemaan Suomeen, voidaan esimerkiksi eurooppalaista pidätysmääräystä käyttää tässäkin vaiheessa.

MV-lehden poliisitutkinta on edennyt, mutta poliisi ei kerro asiasta tässä vaiheessa enempää.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.