Muutoksia legendaariseen Monacon GP:hen? F1-tallipomo lyö vettä kiukaalle

Saudi-Arabian GP:n tapahtumat kohauttivat – urheilutoimittajat käyvät läpi alkukauden puhutuimmat aiheet 8:19
Katso videolta F1-sarjan puhutuimmat aiheet.

F1-sarja palaa tulevaisuudessa Las Vegasiin, minkä myötä sarjaan tuodaan taas uusi katurata. F1-talli McLarenin pomon Zak Brownin mukaan Monacon legendaarinen katuratapyhättö on nyt paineen alla. Brown vaatii, että Monacon rataan on tehtävä muutoksia, jotta siellä nähtäviin kisoihin saadaan lisää kilpailuviettiä.

F1-sarja on pyrkinyt laajentumaan Pohjois-Amerikan isoilla markkinoilla. Sitä varten on tehty isoja liikkeitä, kun sarjan kisoja on viety Austinin lisäksi Miamiin ja nyt myös Las Vegasiin.

F1:ssä katuratojen määrä on roimassa kasvussa. Samalla niihin kohdistuu kovaa tarkistelua. Ligurianmeren rannalla sijaitseva Monaco on ollut monien vuosikymmenten ajan tikunnokassa.

Monacon legendaarinen kilpailu on kerännyt ihastusta mutta myös vihastusta. Kapealla radalla ohituspaikat ovat olleet aina kortilla.

McLarenin F1-tallin toimitusjohtajan Zak Brownin mukaan Monacon pitäisi pystyä vastaamaan lajin nykyajan kehitykseen. Uusilla F1-katuradoilla on keskitytty siihen, että ne pystyvät tarjoamaan viihdyttäviä kisoja.

– Monaco on edustanut aina F1:n loistoa. Luulen kuitenkin, että Miami, Singapore ja Las Vegas alkavat ottaa oman osansa loistokkuudesta ja lumoavuudesta, Brown pohti.

– Koen, että Monacon pitää täyttää samat kaupalliset ehdot kuin kaikkien muidenkin kisojen. Ehkä Monacossa pitää työstää tapoja, jotta rataa voitaisiin mukauttaa sarjaan sopivammaksi. Pitää muistaa, että F1-autoista on tullut yhä suurempia. Historia pitää ottaa huomioon, mutta samalla pitää miettiä myös sitä, että miltä nykytuote näyttää, Brown jatkoi.

Brownin mukaan Monacolla on tärkeä rooli koko lajin kokonaiskuvassa. Sen paikkaa ei voi kuitenkaan pitää itsestäänselvyytenä.

– Haluaisin mieluummin, että Monaco on mukana kuin ei, mutta ihan samalla tavalla kuten urheilussa muutenkin, yksi kuljettaja tai yksi joukkue ei ole koskaan suurempi kuin koko laji, Brown muotoili.

Lue myös:

    Uusimmat