Muutaman kympin lupalappu puuttui – naisen 26 000 dollaria maksanut laukku tuhottiin tullissa

Australialaisnaisen kymppitonneja maksanut laukku tuhottiin, koska hänellä ei ollut alligaattorinnahkaiselle veskalle tarvittavia lupia.

Australialaisnaisen laukku päätyi tuhottavaksi lupalappuvirheen vuoksi. Nainen oli ostanut 26 000 Australian dollarin, siis noin 16 000 euron käsilaukun, joka oli valmistettu alligaattorinnahasta. Hänellä ei kuitenkaan ollut kaikkia tarvittavia lupia laukulle, kertoo News.com.au.

Eläimiä suojelevat lait pysäyttivät laukun matkan

Nainen oli ostanut Yves Saint Laurentin luksuslaukun Ranskasta. Matka sujui hyvin, kunnes veska jäi tulliin Perthissä.

Syynä olivat villieläimiä suojaavat lait: alligaattorinnahasta valmistettuja tuotteita saa tuoda Australiaan, mutta niitä säännellään tiukasti. Tavoitteena on suitsia laitonta kauppaa eksoottisilla eläimillä ja tuotteilla, sillä kovan kysynnän vuoksi eläinlajeja riistetään kestämättömästi.

Laukku tuhottiin muutaman kympin luvan takia

Naisella oli tarvittava lupa viedä laukku maasta Ranskassa, mutta hänellä olisi pitänyt olla erillinen, toinen lupa, jotta veskan olisi saanut tuoda Australiaan. Matkalainen ei kuitenkaan ei ollut anonut laukulleen 70 dollaria maksavaa maahantuontilupaa.

26 000 dollarin laukku tuhottiin. Nainen kuitenkin vältti sakon luvattomasta maahantuonnista.

Liittovaltion ympäristöministerin mukaan virhe on "kallis muistutus" siitä, että tarvittavien lupien tulee olla kunnossa.

– Sääntöjen itsensä lisäksi on tärkeää, että ihmiset ajattelevat eettisiä muotivalintoja, ministeri Sussan Ley kommentoi The Sydney Morning Heraldille.

Lue myös:

    Uusimmat