Muusikon kaksi roolia: Oma poika ja pojantytär saman ikäisiä

Leppilammen suvussa esiintymislahjat kulkevat geeneissä. Gospelmuusikko Jukka Leppilammen poika Mikko Leppilampi alkaa olla jo isäänsäkin tunnetumpi. Kaksikkoa yhdistää musiikin ohella pienten lasten isyys.

Jukka Leppilampi kasvoi musiikin keskellä, ja samassa ympäristössä sai varttua myös oma poika. Mikko Leppilammen tietänevät kaikki vähääkään kotimaisia elokuvia nähneet. Näyttelijäntyön ohessa Mikko on niittänyt suosiota myös laulajana.

Isä luottaa poikansa pärjäämiseen toisinaan raadollisellakin viihdealalla.

− Kyllä tietysti välillä vähän mietitytti, erityisesti Mikon uran alkuaikoina, kun rupesi tapahtumaan sekä hyvää että pahaa. Mutta sitten taas eletään päivä ja asia kerrallaan. Mikolla on taustastaan eväät, se ratkaisee, konkarimuusikko sanoo.

Vielä kerran isäksi

Isää ja poikaa yhdistää ammatin ohella perhetilanne: Jukan nuorin poika on hieman alle kouluikäinen, kuten myös Mikon tytär. Jukka Leppilampea yhtäaikainen isän ja isoisän rooli kahdelle samanikäiselle lapselle ei hämmennä.

− Elämä on luonnollista, varsinkin meille lapsenmielisille. Asiat eletään niin kuin ne ovat, Leppilampi toteaa.

Eväät, jotka muusikko haluaa jakaa jälkikasvulle, sukupolveen katsomatta, ovat samat: elämä ei tarvitse estradia ollakseen mielekästä.

− Tulevalla sukupolvella on taipumusta ajatella, että pitäisi olla jotakin enemmän, hinnalla millä hyvänsä. Elämän mielekkyys on kuitenkin jotain syvempää ja kaikille mahdollista. Meidän tulee olla uskollisia siinä, mitä meillä on, ei siinä, mitä meillä ei ole. Ja elämä maistuu ihmeellisen hyvältä, muusikko sanoo.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat