Muusikko Mikko Harju sai pysäyttävän viestin muutama vuosi sitten – raastavat sanat inspiroivat toivoa tuovan teoksen: "Kuinka paljon epäinhimillisiä kärsimyksiä ihmiset joutuvat käymään läpi"

MTV Uutiset sai pienen yksityiskeikan Skypen välityksellä - tältä kuulostaa Mikko Harjun uutuusingle Taikavoimia 1:41
MTV Uutiset sai pienen yksityiskeikan Skypen välityksellä - tältä kuulostaa Mikko Harjun uutuusingle Taikavoimia.

Mikko Harju haluaa tuoda lohtua ja toivoa toivottamalta tuntuvaan tilanteeseen tuoreen Taikavoimia-singlensä myötä.

Laulaja Mikko Harju elää pysähtynyttä arkea poikkeustilanteessa. Hidasta elämää kuitenkin maustaa uuden singlen Taikavoimia julkaisu, joka koittaa vappupäivänä 1. toukokuuta.

Kappaleen merkitys on erityinen ja sen tarina juontaa juurensa vuoteen 2016, jolloin muusikko sai erityisen pysäyttävän ja raskaan viestin seuraajaltaan. 

– Siinä sanottiin, että "mua on kiusattu koko elämä ja mä en jaksa enää elää". Kun tuommoisen viestin saa, niin se pysäyttää aika paljon ja pysäytti myös miettimään sitä, että kuinka paljon epäinhimillisiä tunteita, epäinhimillisiä kärsimyksiä ihmiset joutuvat käymään läpi elämässään. 

Viestin saatuaan Harju huomasi toivovansa, että hänellä itsellään olisi taikavoima, jolla hän voisi viedä toisen ihmisen kärsimyksen pois. Sellaista keinoa ei kuitenkaan valitettavasti ole. 

– Niin kirjoitin biisin, jossa lauletaan, että mulla ei ole taikavoimia, mutta voin laulaa, jos se helpottaa. Tämän biisin avulla toivon, että se voisi tuoda ihmisten elämään toivoa ja jotain parempaa siihen vallitsevaan tilanteeseen. 

Pysäyttäviä viestejä tulee Harjulle usein, varsinkin uusien julkaisujen yhteydessä. Varsinkin uransa alkupuolella Harju koki painavat viestit mielessään raskaiksi, mutta on oppinut suhtautumaan niihin vuosien kuluessa ja uran edetessä. 

Hän ei myöskään koe, että viestit tulevat hänelle henkilönä, vaan asialle, jota hänen tekemänsä kappale edustaa. Harju haluaa pyrkiä auttamaan ihmisiä heidän tuntojensa purkamisessa. 

– Itsehän olen omassa elämässäni tosi puhelias, mutta olen opetellut kuuntelemista ja viime vuosien aikana siinä kehittynytkin ja huomannut, miten hyvä taito se on. 

– Koen, että saan olla vaan hyvä kuuntelija, kun ihmiset saavat purkaa omat ajatuksensa niistä biiseistä mulle. 

Harjun musiikin tiedetään inspiroineen hänen uransa aikana myös muun muassa satoja tatuointeja suomalaisten ihossa. Hän kertoo saaneensa aivan vastikään kuulla viimeisimmästä tatuointitapauksesta, joka hänen mielestään oli erityisen mieleenpainuva. 

– Päivittelin Facebookiin kansikuvia biisistä, niin siellä oli kommentti, että jollain henkilöllä oli kädessä isosti Anna mennä, lennä. Niin nyt hän oli mennyt ottamaan jo Taikavoimia-tatuoinnin siihen alle, vaikka sitä biisiä ei oltu silloin vielä edes julkaistu. Siitä tuli semmoinen olo, että vau. Se oli vähän semmoinen pysäyttävä. 

Poikkeustilanne on muuttanut Harjun elämää, mutta hänen mielestään lähinnä hyvällä tavalla. Hän nauttii muutenkin rauhallisesta elämäntyylistä, mutta nyt vasta hän pystyy siihen toden teolla. Poikkeustilanteen alkaessa pahinta oli vallitseva epätietoisuus, mutta nyt Harju on itse rauhoittunut. Hän haluaa jakaa samaa sanomaa myös muille ja niille, jotka kenties ovat tilanteesta ahdistuneita ja peloissaan. 

– Kyllä meidän hyvin käy, sen mä tiedän. Jos sulla on ahdistusta, huonoa oloa, niin jaa sitä sun ystäville, ihmisille, joihin sä luotat. Älä pidä sitä sisällä, vaan pura se. 

Lue myös:

    Uusimmat