Muumeista tehdään uusi tv-animaatio – ohjaajana Oscar-voittaja

Moomin Characters -yhtiö ja Filmlance International ovat tehneet lisenssisopimuksen. Tavoitteena on tuottaa kokonaan uusi animaatiosarja, jossa seikkailevat rakkaat muumit. 

Uuden animaatiosarjan taiteellisena johtajana toimii Marika Makaroff. Hän vakuuttaa, että uusi animaatiosarja tulee kunnioittamaan muumien luojan, Tove Janssonin, perinteitä. 

– Muumien fantastinen maailma, jossa käsitellään tarkkanäköisesti perhesuhteita, rakkautta ja elämän arvaamattomuutta, on ajankohtaisempi kuin koskaan.

– Uudessa tv-animaatiossa on tarkoitus kunnioittaa Tove Janssonin alkuperäistä kuvitustyyliä sekä alkuperäisiä kertomuksia ja samalla tuoda tarinat tähän päivään, Makaroff kuvailee blogissa

Uuden animaatiosarjan tuotantoryhmä on varsin vaikuttava. Sarjan ohjaa Steve Box, jonka Wallace & Gromit: Kanin kirous -elokuva palkittiin parhaan animaatioelokuvan Oscarilla vuonna 2005. 

Box vetää myös käsikirjoitusryhmää, jossa vaikuttavat muun muassa Emmy- ja Bafta-ehdokkuuksia saaneet Mark Huckerby ja Nick Ostler.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja