Mustakari: Tapahtumarikas Montreal

Kanadan osakilpailu Montrealissa jatkoi perinteitään ainakin siltä osin, että tapahtumia radalla riitti kisan alusta sen loppuun asti. Heti kärkeen kakkosruudun Giancarlo Fisichella varasti Renaultillaan ja sai siitä hieman myöhemmin varikon läpiajorangaistuksen.

Ensimmäisen kierroksen puolessa välissä seitsemännestä ruudusta startannut McLarenin Juan Pablo Montoya yritti hieman epätoivoista ohitusta Williamsin Nico Rosbergista seurauksella, että Nicon kisa päättyi betoniseinään. Montoyan oma kilpailu jatkui, mutta sekin loppui sen jälkeen kun kierroksella 13 hän osui ”Mestarien muuriin” rikkoen autonsa.

Tämän jälkeen ”viihteestä” vastasivat lähes kaikki kuljettajat useimpien oikaistessa shikaaneja myöhään jätettyjen jarrutusten seurauksena. Yksi ”viihdyttävimmistä” kuljettajista oli Toyotan Ralf Schumacher, joka eri syistä johtuen kävi varikollakin peräti kuudesti, ennen kuin matka päättyi lopullisesti 58 ajetun kierroksen jälkeen.

Parasta jännitystä tarjosivat Alonso ja Räikkönen kilpailun alkupuolella suomalaisen ahdisteltua johdossa ajanutta espanjalaista tosissaan. Ohitukseen asti eivät Räikkösen auton eväät ihan riittäneet, mutta yksi hyvä yritys kuitenkin nähtiin.

Hatunnoston arvoisen kilpailun ajoi Red Bullin David Coulthard, joka viimeisestä lähtöruudusta ajoi kahdeksanneksi.

12 kierrosta ennen maalia kotiyleisön suuri suosikki BMW Sauberin Jacques Villeneuve väisti hidasta Ralf Schumacheria seurauksella, että osui betoniseinään rikkoen autonsa huonoon kuntoon. Pistesija meni siinä sivu suun.

Kun lopuksi todetaan, että lähes koko kisan ajan toisena ajanut Kimi Räikkönen teki hänelle harvinaisen ajovirheen kolme kierrosta ennen maalia Kasinon hiusneulamutkassa joutuen antautumaan Ferrarin Michael Schumacherille, niin merkittävimmät tapahtumat tuli kirjatuksi.

Lopulta Alonso voitti, Schumi oli toinen ja Kimi kolmas.

Teksti: Erkki Mustakari 25.6.2006.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat