Mustakari: Lotukselle tervetullut breikki

Bahrainin GP:n järjestäjät päästivät F1-päättäjät tekemästä vaikeaa päätöstä kauden avausosakilpailun suhteen.

Järjestäjätaho perui kisan maanantaina ennen kuin tallit ja sarjan johtajat ehtivät käsitellä kysymystä virallisesti. Tallit olisivat tuskin suostuneet lähtemään Bahrainiin ilman kisan perumistakaan.

- Läpi koko varikon olivat kaikki sitä mieltä, että sinne ei kannata lähteä, MTV3:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari kiteytti tunnot Barcelonan testeissä.

- Olisi ollut suoranaista hulluutta mennä sinne. Ei formula ykkösten eikä minkään muunkaan urheilulajin kannata mennä maahan tuollaisessa tilanteessa, Mustakari sanoi.

Persianlahden saarivaltion viime viikkojen levottomuudet nykyhallintoa vastustavien mielenosoittajien ja hallituksen turvallisuusjoukkojen välillä ovat vaatineet useita kuolonuhreja. Vaikka levottomuudet olisivat rauhoittuneet ennen kisaviikonloppua, olisi ollut melko varmaa, että valtavaa mediahuomiota nauttiva F1-sarja olisi joutunut jommankumman osapuolen keppihevoseksi valtakamppailussa.

Kausi alkaa Melbournesta

F1-kauden alku lykkääntyy kahdella viikolla Australian kisaviikonloppuun ja kisojen määrä putoaa yhdeksääntoista. Määrä sivuaa viime kauden ennätystä.

- Alkuperäissuunnitelmiin ei lopulta tule hirvittävää poikkeusta, koska yksi testi oli määrä ajaa joka tapauksessa Bahrainissa viikkoa ennen kisaa. Kauhean paljon lisäaikaa ei talleille tule, Mustakari sanoi.

Pienikin lykkäys tuo kuitenkin arvokasta aikaa niille talleille, joiden paketti on eniten levällään. Yksi näistä talleista on Heikki Kovalaisen Lotus, jonka viimeinen testipäivä maanantaina Barcelonassa jäi kesken uusien varaosien puutteen vuoksi. Ongelmat jäädytysjärjestelmän kanssa vaivasivat tallia läpi testirupeaman.

- Lotukselle tämä on erittäin tervetullut breikki, sillä heillä on ollut liiankin kanssa pikkuongelmia autoissaan. McLarenilla on myös ollut yllättävän paljon teknisiä murheita, Mustakari ynnäsi.

F1-tallien viimeinen tilaisuus viilata välineistö kisakuntoon ja kiillottaa mutterit Australiaa varten on 8.-11. maaliskuussa ajettava testi.

Lue myös:

    Uusimmat