"Musta Mersu ja Kovanen ovat yhtä" – taksiksi kelpaa pian vaikka mopoauto, mutta kaikki eivät halua perinteistä luopua

2:08

Taksi- ja tilausajopalvelu Kovanen kertoo laajentavansa toimintaansa pääkaupunkiseudulta Suomen kymmeneen suurimpaan kaupunkiin. Suunnitelmista kerrottiin uusien Vito-tilataksien luovutustilaisuudessa. Taksilainsäädännön muutoksista huolimatta Kovanen tulee luottamaan Mercedes-Benzin mallistoon tulevaisuudessakin.

Pääkuvan video

Volvo S90 Ambience Concept: Henkäys ruotsalaista luksusta

Tämä häpeilemättömän ylellinen varustelu on karkkia kaikille aisteillesi.

Kovasen halpataksipalvelu Fixu Taxin toimitusjohtaja Pekka Lounio vastaanotti maanantaina kymmenen kappaletta uusia tummanpuhuvia tilatakseja.

– Musta Mercedes-Benz ja Kovanen-brändi ovat yhtä. Meillä on ollut Mercedes-Benzin kanssa jo vuosikymmenten ajan hyvä yhteistyö, Lounio hehkutti uusien autojen luovutuksen yhteydessä.

– Yhtiömme elää Suomessa vahvan kasvun aikaa ja aiomme nousta merkittäväksi valtakunnalliseksi pelaajaksi. Vuoteen 2021 mennessä toimintamme laajenee käsittämään Suomen kymmenen suurinta kaupunkia. Heinäkuun alussa tulossa on samanlainen kymmenen Mercedes-Benz-tilataksin rypäs lisää, hän paljastaa.

Mersu täyttää sekä tilaajan että asiakkaan toiveet

Kovaselle toimitetut kymmenen uutta Vitoa ovat kahdeksan matkustajaa vetäviä tilatakseja, joiden verhoilutyö sekä varustelu ovat Mercedes-Benzin ja ylöjärveläisen Carsportin käsialaa. Kovanen ja Carsport ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1994 alkaen.

163-hevosvoimaisilla dieselmoottoreilla varustettujen autojen tärkeimmät tehdasvarusteet ovat LED-ajovalot ja sähkötoiminen sivuovi. Carsportin toimesta auton sisätiloihin eteen ja taakse on rakennettu vartaloa hyvin tukevat ja aidolla nahalla verhoillut erikoisistuimet. Uusien tilataksien 3+3+3-istuinjärjestys palvelee Kovasen mukaan etenkin lentokenttä- ja hotelliajoja.

Pian mopoautokin kelpaa taksiksi

Ensi kesänä muuttuva taksilaki on saanut muutkin taksiyhtiöt varustautumaan tuliterillä ajoneuvoilla, joilla ne toivovat erottuvansa edukseen kilpailijoistaan.

Kerroimme helmikuussa espoolaisesta Kajon oy:stä, joka hankki 180 uutta 5-sarjan BMW:tä vastaiskuna heinäkuun alussa muuttuvalle taksilaille. Jatkossa taksitoimintaa saa suorittaa käytännössä millä tahansa moottorilla käyvällä ajoneuvolla – esimerkiksi mopo- tai kuorma-autolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja