Taksiksi kelpaa pian vaikka mopoauto – espoolaisfirmalta vastaisku 180 tuliterällä Bemarilla

Ensi kesänä muuttuva taksilaki on saanut espoolaisyhtiön varustautumaan tuliterillä saksalaisautoilla, joilla se toivoo erottuvansa edukseen kilpailijoistaan.

Taksi- ja bussipalveluita tarjoava Kajon Oy vahvistaa toimintaansa suurimmissa kaupungeissa hankkimalla 180 kappaletta BMW:n 5-sarjan malleja. Kaikki autot ovat nelivetoisia dieseleitä ja korimalliltaan sedaneita. Autot on hankittu pääosin leasing-sopimuksella. 

– Tämä on suuren potentiaalin yhteistyö molemmin puolin, ja toivomme sille jatkoa. 180 uutta BMW-autoa tulevat erottumaan vahvasti edukseen taksiliikenteessä, sanoo BMW Suomen yritysmyyntipäällikkö Jyri Brunou.

Kajon laajentaa valtakunnalliseksi

Kajon tulee samalla laajentamaan taksikeskustoimintaansa valtakunnalliseksi, mutta pääpainopiste on pääkaupunkiseudun lisäksi suurimmissa kaupungeissa. Taksipalveluja tullaan tarjoamaan uusilla BMW-autoilla Kajonin omien kuljettajien lisäksi franchising-yrittäjien toimesta.

Uudet taksit tulevat liikenteeseen taksilain muututtua 1. heinäkuuta.

Mikä tahansa moottorikäyttöinen ajoneuvo kelpaa pian taksiksi

Uuden taksilain myötä kyytien hinnoittelu vapautuu. Myöskään taksilupien määrää ei tulla rajoittamaan, vaan kuka tahansa hyvämaineinen henkilö voi ryhtyä taksinkuljettajaksi missä päin Suomea tahansa.

Ehkä näkyvin muutos liittyy taksikäyttöön oleviin ajoneuvoihin. Jatkossa taksitoimintaa saa suorittaa käytännössä millä tahansa moottorilla käyvällä ajoneuvolla – vaikka mopoautolla tai kuorma-autolla.

Lähde: Kajon

***

Laskeeko taksimatkan hinta pian? Taksit valmistautuvat hintakilpailuun 4:49

Lue myös:

    Uusimmat