Taksiksi kelpaa pian vaikka mopoauto – espoolaisfirmalta vastaisku 180 tuliterällä Bemarilla

Ensi kesänä muuttuva taksilaki on saanut espoolaisyhtiön varustautumaan tuliterillä saksalaisautoilla, joilla se toivoo erottuvansa edukseen kilpailijoistaan.

Taksi- ja bussipalveluita tarjoava Kajon Oy vahvistaa toimintaansa suurimmissa kaupungeissa hankkimalla 180 kappaletta BMW:n 5-sarjan malleja. Kaikki autot ovat nelivetoisia dieseleitä ja korimalliltaan sedaneita. Autot on hankittu pääosin leasing-sopimuksella. 

– Tämä on suuren potentiaalin yhteistyö molemmin puolin, ja toivomme sille jatkoa. 180 uutta BMW-autoa tulevat erottumaan vahvasti edukseen taksiliikenteessä, sanoo BMW Suomen yritysmyyntipäällikkö Jyri Brunou.

Kajon laajentaa valtakunnalliseksi

Kajon tulee samalla laajentamaan taksikeskustoimintaansa valtakunnalliseksi, mutta pääpainopiste on pääkaupunkiseudun lisäksi suurimmissa kaupungeissa. Taksipalveluja tullaan tarjoamaan uusilla BMW-autoilla Kajonin omien kuljettajien lisäksi franchising-yrittäjien toimesta.

Uudet taksit tulevat liikenteeseen taksilain muututtua 1. heinäkuuta.

Mikä tahansa moottorikäyttöinen ajoneuvo kelpaa pian taksiksi

Uuden taksilain myötä kyytien hinnoittelu vapautuu. Myöskään taksilupien määrää ei tulla rajoittamaan, vaan kuka tahansa hyvämaineinen henkilö voi ryhtyä taksinkuljettajaksi missä päin Suomea tahansa.

Ehkä näkyvin muutos liittyy taksikäyttöön oleviin ajoneuvoihin. Jatkossa taksitoimintaa saa suorittaa käytännössä millä tahansa moottorilla käyvällä ajoneuvolla – vaikka mopoautolla tai kuorma-autolla.

Lähde: Kajon

***

4:49

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.