Musta Jää Berliinin elokuvajuhlilla

Jusseja kahminut elokuva esitetään Berliinissä huomenna.

Martin Scorsesen uuden elokuvan Shine A Light maailmanensi-ilta avaa Berliinin 58. elokuvajuhlat tänään. Huomenna juhlilla nähdään pääkilpasarjaan hyväksytty suomalaiselokuva Musta jää. Se esitetään juhlayleisölle myöhään illalla festivaalipalatsin 1600-paikkaisessa salissa.

Petri Kotwican ohjaama elokuva on ensimmäinen suomalaiselokuva Berliinin kilpasarjassa 18 vuoteen. Jusseja viime sunnuntaina kahmineen elokuvan ovat tuottaneet Kaarle Aho ja Kai Nordberg Making Movies -yhtiöstä, ja sen pääosissa nähdään Ria Kataja, Outi Mäenpää ja Martti Suosalo.

Mustan jään ohella Berliinin virallisessa ohjelmistossa nähdään tänä vuonna myös Englannissa National Film and Television Schoolissa opiskelleen Miikka Leskisen lyhytelokuva Firewood. Se esitetään Berliinissä osana Generation 14plus -lyhytelokuvakilpailua.

Virallisen ohjelmiston lisäksi tapahtumassa esitetään levittäjille, festivaalijärjestäjille ja muille alan ammattilaisille suunnatuissa markkinointinäytöksissä useita tuoreita suomalaisia elokuvia.

Scorsesen uusi elokuva kertoo Rolling Stones -yhtyeestä. Konserttitaltiointien lisäksi siinä nähdään uusia haastatteluja ja arkistomateriaalia.

Berliinin 58. elokuvajuhlat päättyvät 17. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat