Mussolini junior lähellä Serie A -debyyttiä – kiistellyn fasistidiktaattorin jälkikasvu viihtyy oikealla laidalla

Italian entisen diktaattorin Benito Mussolinin lapsenlapsenlapsi Romano Floriani Mussolini on nimetty Lazion edustusmiehistön kokoonpanoon ensimmäistä kertaa.

Lazion päävalmentaja Maurizio Sarri on nimennyt 18-vuotiaan Romano Floriani Mussolinin ensimmäistä kertaa edustusjoukkueensa 23 pelaajan kokoonpanoon. Roomalaisjoukkue kohtaa vieraissa Hellas Veronan sunnuntaina.

Floriani Mussolini on suoraan alenevassa polvessa sukua Italian diktaattorille Benito Mussolinille, joka hallitsi maata pääministerinä fasistien vallankaappauksen jälkeen vuosina 1922–1943. Mussolini teloitettiin keväällä 1945 sen jälkeen, kun partisaanisissit olivat keskeyttäneet hänen pakomatkansa Sveitsiin.

Mussolinin sukunimi herättää synkkiä kaikuja menneisyydestä, minkä vuoksi 18-vuotiaan lapsenlapsenlapsen Romanon nousu Serie A:n kynnyksellä ei ole jäänyt huomiotta Italiassa. Oman lisänsä pelaajan läpimurrossa tuo roomalaisseura Lazion tausta, sillä seuran kannattajapohjan ultras-ryhmittymissä esiintyy vahvoja äärioikeistolaisia ja fasismisympatioita.

– Laziossa minua arvioidaan vain sen perusteella, miten pelaan, eikä sen vuoksi, että sukunimeni on Mussolini, Romano Floriani Mussolini totesi maaliskuussa Il Messaggerolle Sky Sportsin mukaan.

Floriani Mussolini on Italian entisen europarlamentaarikon Alessandra Mussolinin kolmas lapsi. Beniton lapsenlapsen Alessandran puolue on Silvio Berlusconin johtama keskustaoikeistolainen Forza Italia.

Sekä isänsä että äitinsä sukunimiä käyttävä Floriani Mussolini on saanut Italian mediassa kutsumanimen Mussolini junior. Hän viihtyy kentällä parhaiten oikealla laidalla, laitapuolustajana tai laiturina.

Lazion ja Hellas Veronan välinen ottelu on nähtävissä C More Sport 2 -kanavalla ja C Moren suoratoistopalvelussa suorana kello 16 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja