Musiikki lisää tuottavuutta työpaikoilla – näillä biiseillä pääset alkuun!

Kolmannes työntekijöistä kokee musiikin auttavan työpäivästä suoriutumisessa.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify selvitti, miten paljon musiikkia kuunnellaan työpäivän aikana. Tulosten mukaan musiikin kuuntelu työpaikoilla lisää työtyytyväisyyttä, yhteishenkeä ja luovuutta.

Lähes kaksi kolmesta (61%) vastaajasta paljastaa kuuntelevansa musiikkia työskennellessään. Suositummat artistit ovat Adele (16%), Arctic Monkeys (14%) ja folk-nelikko Mumford & Sons (13%).

Spotifyn yhteistyökumppanin tohtori Anneli Haaken havainnot tukevat tutkimustuloksia. Haake tutki itse satoja eri toimistoja ja huomasi, että musiikki voi tuoda helpotusta stressiin ja parantaa keskittymiskykyä.

Spotifyn selvityksen mukaan yli kolmannes työntekijöistä kokee musiikin auttavan työpäivästä suoriutumisessa, ja viidennes myöntää musiikin kuuntelun tuovan tervetullutta vaihtelua työskentelyyn.

Asenne musiikkia kohtaan työpaikoilla on muuttunut

Moni vastaajista kokee musiikin selkeästi auttavan työskentelemään tehokkaammin, ja 16 prosenttia myöntääkin käyttävänsä musiikkia apukeinona työtovereista lähtevän hälyn peittämiseen. Musiikkivalintoja tehdessään kannattaa olla varovaisia, sillä tutkimuksen mukaan joka kymmenes työntekijä arvostelee kollegoitaan heidän musiikkivalintojensa perusteella.

Spotifyn selvitys kertoo, että suosituin tyylilaji työpaikoilla on pop-musiikki, jonka valitsee reipas kolmannes vastaajista. Seuraavaksi kuunnelluin on rock.

– Erityisen kiinnostavaa tässä tutkimuksessa on, että asenne musiikin kuuntelua kohtaan työpaikoilla on muuttunut. Kun ennen musiikin kuuntelu lähinnä aiheutti närkästystä, on sen nyt vihdoin todistettu olevan tärkeä yhteishengen luoja, sekä lisäävän luovuutta ja tuottavuutta, Spotifyn viestintäjohtaja Angela Watts, kommentoi.

– Minusta oli kiinnostavaa huomata, kuinka musiikinkuuntelijat osasivat tasapainottaa omakohtaiset musiikkitarpeensa työpaikan vaatimuksiin. Ihmiset olivat hyvin varovaisia, etteivät häiritse muita tai vaikuta epäammattimaiselta asiakkaiden edessä, tohtori Haake lisää.

– Tiedämme, että oman lempimusiikin kuuntelu tekee ihmisistä onnellisempia, ja onnellinen työntekijä on todennäköisesti tuottavampikin.

Toimistoon sopivimmat biisit löydät alta!

Taustametelin blokkaamiseen

Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys

Tohtori Haake kommentoi:

– Valitse musiikkia, jossa soi useita erilaisia instrumentteja, ja jossa ääni ja tempo ovat tasaiset. Näin lisäät keskittymistäsi ja häivytät toimiston häiriöt.

Motivaation lisäämiseen

We Can’t Stop – Miley Cyrus

Tohtori Haake kommentoi:

– Jos haluat musiikin motivoivan sinua tai haluat lopettaa haahuilun, kuuntele jotain sellaista mikä tekee sinut iloiseksi, kuten rytmillistä, jyskyttävää tai nopeatempoista musiikkia.

Keskittymiskyvyn lisäämiseen

Drunk in Love – Beyoncé

Tohtori Haake kommentoi:

– Mikäli keskittymiskykysi herpaantuu helposti, kuuntele kappaleita, jotka tunnet erittäin hyvin. Näin keskittymisesi ei hajoa niin helposti.

Piristykseen

Get Lucky – Daft Punk ft. Pharrell

Tohtori Haake kommentoi:

– Palkitse itsesi rankan työskentelyn jälkeen kuuntelemalla pari minuuttia lempisäveliäsi. Nouse ylös tuolistasi ja pistä pystyyn pieni tanssi. Saat veren kiertämään ja stressin lievitykselle tärkeät endorfiinit virtaamaan.

Selvitys toteutettu yhteistyössä tohtori Anneli Haaken kanssa, joka on tehnyt kansainvälistä selvitystä työpaikoilla kuunneltavasta musiikista


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – CISION)

Lue myös:

    Uusimmat