Murmanskin kuvernööri julkaisi kuvia teltassa värjöttelevistä: "Pääsyä rajan yli Sallaan odottaa noin 300"

Murmanskin kuvernööri julkaisi videon Kannanlahdelta Venäjältä läheltä Suomen rajaa 0:39
Murmanskin kuvernööri julkaisi videon Kannanlahdelta Venäjältä läheltä Suomen rajaa

Murmanskin alueen kuvernööri väittää, että Sallan rajan tuntumassa Venäjän puolella noin 300 ihmistä odottaa pääsyä rajan yli. Andrei Tshibis kertoi asiasta Telegramissaan.

Tshibis kirjoitti myöhään illalla, että Kantalahden lähelle on tullut eilen illalla uusia siirtolaisia. Sallan raja-asemalle ehti torstaina jo tulla yksi noin 20 ihmisen joukko.

– Niiden ulkomaalaisten määrä, jotka haluavat tulla Nato-maahan alueemme kautta, kasvaa todennäköisesti eksponentiaalisesti, Tshibis kommentoi.

Hän viittaa Suomen viranomaisten päätökseen sulkea perjantaista alkaen sekä Vartiuksen että Sallan raja-asemat. Auki jätetään vain Raja-Joosepin asema.

Tshibisin mukaan Suomen viranomaisten päätös saa aikaan humanitäärisen kriisin rajalle, jossa osa on hänen mukaansa odottanut tunteja, jopa päiviä.

Tshibis julkaisi Telegramissaan kuvia, joissa väitetysti on värjötteleviä Suomeen-pyrkijöitä Murmanskin alueella. MTV Uutiset ei pysty vahvistamaan, että kuvien kuvausaikaa ja -paikkaa. 

Kuvernöörin mukaan heille on tarjottu paikka, jossa lämmitellä, syödä sekä juoda kuumaa juotavaa.

– Kaikissa olosuhteissa on tärkeintä osoittaa inhimillisyyttä, toivottavasti myös Suomen viranomaiset tämän ymmärtävät, Tshibis sanoo.

Kuvernöörin mukaan Murmanskin alueella on julistettu kohotetun valmiuden tila Suomen keskiviikon rajapäätöksen takia; jotta alueen asukkaiden turvallisuus voitaisiin taata. Pietarilaisen Fontankanmukaan Venäjä lisää viranomaisten määrää rajavyöhykkeellä.

MTV Uutiset ei ole pystynyt vahvistamaan Murmanskin kuvernöörin julkaisemien kuvien ja videon kuvausaikaa ja -paikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat